«Χριστούγεννα αλληλεγγύης» στον Δήμο Αγιάς

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2014 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:20

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

«Χριστούγεννα αλληλεγγύης» ετοιμάζουν στον Δήμο Αγιάς και όπως ενημερώνουν με σχετική ανακοίνωση «Τη φετινή χρονιά το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αγιά θα είναι συνδεδεμένο με την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης. Η 20ή Δεκέμβρη θα είναι ένα διαφορετικό σαββατιάτικο απόγευμα για τους Αγιώτες. Η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου δεν θα περιλαμβάνει μόνο το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί, αλλά θα δώσει σάρκα και οστά στις λέξεις αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Για τον λόγο αυτό καλούνται όσοι θέλουν να συνδράμουν στη συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του δέντρου στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, θα προσφερθεί στον κόσμο σούπα, την οποία θα παρασκευάσει ο σεφ Δημήτρης Γεωργούλας, τσάι, καθώς και πίτες από τον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς. Ύμνους και κάλαντα θα τραγουδήσει η χορωδία του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου. Τα παιδάκια μπορούν να κρεμάσουν το δικό τους στολίδι στο δέντρο, να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να φωτογραφηθούν μαζί του. Θα υπάρχουν μικρά δωράκια για τα παιδιά, προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Αγιάς.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Αγιάς θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας για τα παιδιά. Θα γίνει κλήρωση ενός tablet για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα».

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, 1 μ.μ., διώχνουμε τα «Καλικατζάρια» από την πλατεία της Αγιάς. Θα προσφερθεί στον κόσμο χοιρινό και κρασί και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» θα συμμετάσχει με διάφορα εορταστικά δρώμενα.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ., η συγγραφέας Τσαμπαλή – Κελεπούρη Χρυσάνθη, σε συνεργασία με τον Μ.Π.Σ. Αγιωτών, τη Σχολή Χορού «Έκφραση», το βιβλιοπωλείο «Άρτιον» και τις Εκδόσεις «Ψυχογιός», θα παρουσιάσει το παραμύθι της «Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα».

Κυριακή 4 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι, διώχνουμε τα «Καλικατζάρια» από το λιμάνι του Αγιοκάμπου. Εδέσματα και κρασί θα προσφερθούν από τον Επαγγελματικό Σύλλογο Αγιοκάμπου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γυναικών της περιοχής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιβοίας «Ο Όμηρος» και το Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο του Δήμου Αγιάς. Στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι καθηγητές της Μουσικής Σχολής Αγιάς και η θεατρική ομάδα του Μ.Π.Σ. Αγιωτών θα πραγματοποιήσουν μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στη «Χρυσαλλίδα».

Όλες τις παραπάνω μέρες θα λειτουργεί το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass