Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Συγκρότηση ευρύτατης συμπαράταξης»

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:23

Η «Κοινωνική Συμφωνία» Θεσσαλίας πήρε μέρος στη σύσκεψη που διοργάνωσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Λάρισας, με εισηγητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρα.

Παρόντες ήταν τα μέλη της Κοινωνικής Συμφωνίας Γιάννης Βλάχος μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Χρυσοβέργης αντιδήμαρχος Τυρνάβου, τα μελη της Ν.Ε. Λάρισας Νίκος Κουβελας, Αγγελική Πλιάτσικα, Καραμούρτος Ηλίας και ο υπεύθυνος οργανωτικού Ν.Ε. Λάρισας Δημήτρης Μπουλούμπασης, καθώς και μέλη της από Μαγνησία, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Στην σύσκεψη απεύθυνε χαιρετισμό ο Βαγγέλης Αποστόλου γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας.

Ο κ. Ευαγγέλου αφού αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής σημείωσε πως «όπως έχει τονίσει επανειλημμένος η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη: H αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση υποκύπτοντας στις εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας και των συμφερόντων που εξυπηρετούνται, βαθαίνει την ύφεση και διευρύνει την υπερχρέωση της χώρας, την ανεργία και τη φτώχεια».

Για να προσθέσει πως «κάτω από τις σημερινές αυτές συνθήκες κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να επωμιστεί το βάρος αυτής της μεγάλης πρόκλησης και ευθύνης. Έτσι λοιπόν επιβάλλεται η δημιουργία μιας πλειοψηφικής κοινωνικής συμμαχίας, ενός μεγάλου πλειοψηφικού κοινωνικού ρεύματος αντίστασης και ανατροπής.

Απαιτείται η συγκρότηση μιας ευρύτατης συμπαράταξης αριστερών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας, που θα επιτρέψει τη δημιουργία, μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης εθνικής ανεξαρτησίας, βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής.

Μιας κυβέρνησης που με θέληση, αξιοπιστία και διαφάνεια θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές μας και θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα Εθνικής Ανασυγκρότησης με άξονες την απομείωση του χρέος, την παραγωγική ανασυγκρότηση της κάθε περιφέρειας, την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και την αλλαγή του μείγματος πολιτικής που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης, σε συνεννόηση με την τρόικα, να επισπευτεί η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μια προσπάθεια να κρύψουν τα νέα μέτρα και να εκβιάσουν την ψήφο των βουλευτών. Για μας η απόφαση αυτή της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής είναι καλοδεχούμενη, καθώς φέρνει πιο κοντά τη μόνη προοπτική λύτρωσης για τον λαό και τον τόπο, που είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» συμπορευόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει παρόν στον αγώνα για τη Δημοκρατία, για τον λαό, για την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη» κατέληξε ο ομιλητής.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass