ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ * ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ημέρες Χριστουγέννων στην Αγιά

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2014 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:24

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Το χριστουγεννιάτικο δένδρο της άναψε η κωμόπολη της Αγιάς το απόγευμα του Σαββάτου και ξεκίνησε παράλληλα μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων που ο Δήμος Αγιάς έχει προγραμματίσει γι’ αυτές τις ημέρες.

Χαιρετισμό στον κόσμο, που τόλμησε να βγει έξω και να αψηφήσει το τσουχτερό κρύο και την υγρασία που άφηνε η πυκνή ομίχλη, επιλέγοντας να συμμετέχει στην όμορφη αυτή γιορτή, απηύθυναν η αντιδήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας. Η κ. Γιαννουλέα έδωσε τις ευχές της, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της γιορτής, ενώ χαρακτήρισε αυτές τις εκδηλώσεις ως «Χριστούγεννα αλληλεγγύης» υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που γίνεται μέσω του Δήμου, με τη βοήθεια και χορηγία των απλών πολιτών, να συγκεντρωθούν τρόφιμα και να διατεθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Κάτω από το δένδρο, η χορωδία του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου έψαλε ύμνους και κάλαντα. Ζεστό τσάι προσφέρθηκε σε όλους, σούπα επί τόπου παρασκευασμένη από τον σεφ Δημήτρη Γεωργούλα, πίτες από τον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς και προϊόντα του συνεταιρισμού «Καλιγεύσεις». Ο Αϊ - Βασίλης μοίρασε δωράκια, προσφορά του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, ενώ εντυπωσίασε το «ταχυδρομείο» που στήθηκε όπου τα παιδάκια μπορούσαν να γράψουν και να στείλουν το γράμμα τους στον αγαπημένο τους Άγιο.

Στο άναμμα του δένδρου παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αργυρούλης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λέτσιος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ», Βασίλης Βαλάρης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρακλείδης», Χρήστος Σκαρκάλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γρηγόρης Καλαγιάς και ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αγιάς κ. Γαλάνης.

Χθες το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και χειροτεχνίας υποδέχτηκε τα παιδιά και πραγματοποιήθηκε κλήρωση ενός tablet γι’ αυτά που συμμετείχαν στις δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί ως εξής:

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, 1 μ.μ., «Διώχνουμε τα Καλικατζάρια από την πλατεία της Αγιάς». Θα προσφερθεί στον κόσμο χοιρινό και κρασί και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» θα συμμετέχει με διάφορα εορταστικά δρώμενα.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ., η συγγραφέας κ. Τσαμπαλή – Κελεπούρη Χρυσάνθη, σε συνεργασία με τον Μ.Π.Σ Αγιωτών, το βιβλιοπωλείο «Άρτιον» και τις Εκδόσεις «Ψυχογιός», θα παρουσιάσει το παραμύθι της «Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα». Θα ακολουθήσει, στις 7, στον ίδιο χώρο, από τη Σχολή Χορού «Έκφραση», ανοιχτό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, όπου μέσα απ’ αυτό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρωτοχρονιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα – Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».

Κυριακή 4 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι, «Διώχνουμε τα Καλικατζάρια από το λιμάνι του Αγιοκάμπου». Εδέσματα και κρασί θα προσφερθούν από τον Επαγγελματικό Σύλλογο Αγιοκάμπου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γυναικών της περιοχής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιβοίας «Ο Όμηρος» και το Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο του Δήμου Αγιάς. Στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι καθηγητές της Μουσικής Σχολής Αγιάς και η θεατρική ομάδα του Μ.Π.Σ. Αγιωτών θα πραγματοποιήσουν μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στη «Χρυσαλλίδα».

Όλες τις παραπάνω μέρες θα λειτουργεί το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass