ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αντισημιτικά συνθήματα στο Εβραϊκό Νεκροταφείο

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2014 16:46 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:28

Aντισημιτικά συνθήματα  έγραψαν άγνωστοι στον τοίχο που περιβάλλει το εβραϊκό νεκροταφείο, τα οποία συνόδευσαν και με αγκυλωτούς σταυρούς, προφανώς «νοσταλγοί» εποχών που σύσσωμη η ανθρωπότητα έχει καταδικάσει.

Σχετικά ενημερώθηκε η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας , η οποία ενημέρωσε τόσο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, αλλά βεβαίως και τις αρχές για τον εντοπισμό των υπευθύνων, ενώ προχώρησε και σε «αποκατάσταση» της περίφραξης.

Όπως δήλωσε στην  «Ε» ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ Μωρίς Μαγρίζος, η βεβήλωση ενός ιερού χώρου δεν αφορά στενά αυτούς που άμεσα «στοχοποιεί» αλλά συνιστά προσβολή για κάθε πολιτισμένη κοινωνία.

Εξάλλου σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν για το θέμα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας επισημαίνουν ότι «σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του και καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση του Εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας με αγκυλωτούς σταυρούς, απειλές και αντισημιτικέ αναφορές παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για την εξόντωση των Εβραίων στην Ευρώπη. Η βεβήλωση ενός νεκροταφείου, ιερού χώρου για όλες τις θρησκείες, επισημαίνεται, συνιστά όχι μόνο προσβολή στη μνήμη των νεκρών αδελφών μας, αλλά και προσβολή προς τον πολιτισμό της χώρας μας και της πόλης της Λάρισας.

Καλούμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, τις αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Αστυνομίας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη και τιμωρία των ενόχων και την προστασία των εβραϊκών ιερών τόπων στη χώρα μας, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους βαρβαρότητες. Αναμένουμε τέλος από του φορείς της συντεταγμένης Πολιτείας και της Κοινωνίας, σαφή και απροκάλυπτη καταδίκη της ενέργειας αυτής, αλλά και κάθε ενέργειας αντισημιτισμού. Ο αντισημιτισμός δεν στρέφεται μόνο κατά των Εβραίων, ο αντισημιτισμός είναι απειλή για τη Δημοκρατία μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass