Ο ΑΜΠΕΛΩΝΙΤΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΦΦΕΣ

Πρόσφερε ζωή με 90 φιάλες αίματος

Δημοσίευση: 26 Δεκ 2014 16:59 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:29

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Μετά από σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια συνεχούς προσφοράς  στον θεσμό της αιμοδοσίας και αφού πέρασε τα 60 του χρόνια ο  Αμπελωνίτης Αστέριος Καφφές έδωσε πριν λίγες ημέρες την τελευταία φιάλη αίματος  στην εθελοντική αιμοδοσία  του συλλόγου Αιμοδοτών «Η Ελπίδα» του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Ο κ. Καφφές συνταξιούχος πλέον της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη του Αμπελώνα, αλλά και ευρύτερα στήριξε αμέσως την πρόταση – πρωτοβουλία του τότε προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελώνα κ. Απόστολου Παπαϊωάννου για την δημιουργία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Ελπίδα».

Συνολικά  από τα νεανικά του  χρόνια ο κ. Καφφές έδωσε 90 φιάλες αίματος. Από αυτές τις 56 στην «Ελπίδα».

Μιλώντας στην «Ε» ο κ. Καφφές νοιώθει ικανοποιημένος που ο Θεός του έδωσε τη δυνατότητα με το αίμα του να βοηθήσει στο συνάνθρωπό του. Νοιώθει  όμως τώρα και μια θλίψη αφού λόγω της ηλικίας του δεν επιτρέπεται να ξαναδώσει αίμα. Ο κ. Καφφές όμως με την πορεία του μπορεί να γίνει άλλο ένα παράδειγμα για τους νεότερους να συμμετάσχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην «Ελπίδα» σώζοντας ζωές.

Επίσης συγχαίρει τον ακούραστο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, πρόεδρο της «Ελπίδας» κ. Απόστολο Παπαϊωάννου και όλα τα κατά καιρούς μέλη της διοίκησης του συλλόγου για τον πολύ μεγάλο αγώνα που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν. Επίσης, ο κ. Καφφές προτρέπει όλους τους νέους ανθρώπους από τα 18 τους χρόνια και μετά να γίνουν εθελοντές αιμοδότες διότι, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των γιατρών, έχουν  διπλό  όφελος. Από μια δίνουν αίμα  σε κάποιο συνάνθρωπο που το έχει άμεσα ανάγκη και από την άλλη ο οργανισμός τους ανανεώνεται και γίνεται ποιο υγιής και γερός .

Αναφορά κάνει ακόμα  στον εξαιρετικό γιατρό, τον αείμνηστο Αντώνιο Γανοχωρίτη  ο οποίος με τον αγώνα του έγινε η αιτία ο νομός Λάρισας να είναι πρωτοπόρος στην εθελοντική αιμοδοσία και να έχουν ιδρυθεί πολλοί αιμοδοτικοί  σύλλογοι.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αστέριος Καφφές για την προσφορά του στην αιμοδοσία τιμήθηκε από Ταμείο Υγεία της πρώην Αγροτικής Τράπεζας που έγινε  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass