Το Συνδικάτο Οικοδόμων για το εργατικό ατύχημα

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2015 20:13

Με αφορμή το εργατικό ατύχημα το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας σε καταγγελία του σημειώνει πως «άλλος ένας ακόμη εργάτης τραυματισμένος στον βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Πρόκειται για έναν 45χρονο αλλοδαπό συνάδελφο που έπεσε από την ταράτσα από τα 10 μέτρα στο νέο κτίριο του Τμήματος Βιοχημείας στο Μεζούρλο. Το νέο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της εργατικής τάξης. Ο φόρος αίματος που πληρώνουν κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι προκειμένου να ξεδιψάσουν την ακόρεστη δίψα των πλουτοκρατών για συνεχώς μεγαλύτερη κερδοφορία, είναι τεράστιος.

Η προστασία του εργαζόμενου στον χώρο δουλειάς του για την ίδια του τη ζωή είναι «ψιλά γράμματα» μπροστά σε τέτοιους υπέρτατους στόχους. Είναι οι «παράπλευρες απώλειες» ενός καθημερινού, αδυσώπητου πολέμου που κατακρεουργεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, ξεζουμίζει όλους τους εργάτες με τις ατελείωτες ώρες εργασίας, χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας και υγιεινής σε χώρους δουλείας, γιατί είναι κόστος για το κεφάλαιο. Για να αυγατίσουν τα κέρδη τους δεν διστάζουν να πατήσουν επί πτωμάτων.

Με την μεγάλη ανεργία στο κλάδο και το κυνήγι για το μεροκάματο να έχει πέσει στον πάτο, έχει ως συνέπεια το συμβιβασμό των συναδέλφων στην διεκδικήσει μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Μέσα στην κρίση και με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα κατάργησαν την μεικτή επιτροπή έλεγχου του Συνδικάτου με την επιθεώρηση εργασίας και τους μηχανικούς, που ένα κτύπημα για την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλείας.

Καλούμε τους συναδέλφους να απαντήσουν δυναμικά το επόμενο διάστημα και να απαιτούμε καθημερινά άμεσα μέτρα ασφαλείας, τη δημιουργία Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλείας και να σταματήσει τώρα η εντατικοποίηση της εργασίας.

Είναι ένα διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος της εργατικής τάξης και θα τερματιστεί μόνο με την ανατροπή της αιματοβαμμένης εξουσίας των κεφαλαιοκρατών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass