ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Πυρετωδώς οι ετοιμασίες για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2014 21:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:07
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι 2014. Ήδη στις συναντήσεις που γίνονται κάθε Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, στο δημαρχείο Τυρνάβου, έχουν κατατεθεί αιτήσεις συμμετοχής για τη μεγάλη παρέλαση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 2 Μαρτίου. Μέχρι τώρα δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 25 πολυπληθείς ομάδες καρναβαλιστών, γεγονός θετικό και για τη φετινή διοργάνωση.
Η έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων συμπίπτει με την αρχή του Τριωδίου, στις 9 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.
Εκεί θα δοθεί ο «Όρκος του Κεφιού», ενώ θα ακολουθήσουν βραβεύσεις και απονομή ενθυμίων συμμετοχής στις περσινές ομάδες, καθώς και σε παλαίμαχους λάτρεις του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και του εθίμου του «Μπουρανί.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος Δήμος Τυρνάβου, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά έναν πανάρχαιο θεσμό ανά το πανελλήνιο, ένα έθιμο με διονυσιακές καταβολές, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το «Μπουρανί» της Καθαράς Δευτέρας.
 Πρόκειται για έναν θεσμό που βγάζει τους πολίτες του Τυρνάβου στους δρόμους, στις πλατείες και τα μαγαζιά κάθε ημέρα με την έναρξη του Τριωδίου και αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των χιλιάδων καρναβαλιστών την Κυριακή της Τυροφάγου και της φαλλοκρατίας την Καθαρά Δευτέρα με το παραδοσιακό Μπουρανί.
Οι χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία όλο το διάστημα από την έναρξη του Τριωδίου να ζήσουν τα ντόπια δρώμενα καθημερινά στα μαγαζιά της πόλης, να διασκεδάσουν σε ρυθμούς παραδοσιακούς και μοντέρνους, να μεθύσουν από το ντόπιο τσίπουρο και κρασί και να ζήσουν τους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς έως την Κυριακή της Μεγάλης Παρέλασης των αρμάτων – το βράδυ – και να μυηθούν στα φαλλικά δρώμενα της Καθαράς Δευτέρας.
Το αμαξοστάσιο του Δήμου Τυρνάβου αποτελεί το αποκορύφωμα της δράσης και της εφαρμογής όλης της τυρναβίτικης φαντασίας και ευρεσιτεχνίας, αφού τα άρματα και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κατασκευάζονται με γνώμονα τη σάτιρα αλλά και την επικείμενη αναζωογόνηση της ζωής με τον ερχομό της άνοιξης.
Όλοι, εθελοντές και μη, συμβάλλουν ώστε και το φετινό Τυρναβίτικο Καρναβάλι να αποτελεί ένα μεγάλο διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ο Δήμος Τυρνάβου φροντίζει, ώστε η Αποκριά να αποτελέσει αφορμή για διασκέδαση σε όλα τα πλάτη του Δήμου, αφού κάθε χωριό και οικισμός θα έχει τα δικά του δρώμενα.
Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού που θα ανοίξει τη μεγάλη παρέλαση μας προκαλεί όλους να γιορτάσουμε και φέτος, με τον τρόπο που μόνο ο Τύρναβος μπορεί να χαρίσει.
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Επίσης, με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Τύρναβου κ. Αντώνη Λιάνου αλλά και του συνόλου του Τοπικού Συμβουλίου πραγματοποιείται και φέτος η έκθεση τοπικών προϊόντων το διήμερο 2- 3 Μαρτίου σε ειδικό χώρο στην κεντρική πλατεία του Τύρναβου. Φέτος η συμμετοχή παλαιότερων και νέων εκθετών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Έτσι οι χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, αλλά και να προμηθευτούν τα ντόπια προϊόντα του Τύρναβου.
Τέλος, θερμές είναι οι ευχαριστίες για την οικονομική τους συμβολή, από τον Δήμο Τύρναβου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, αλλά στους ιδιώτες χορηγούς και καταστηματάρχες - επαγγελματίες του Τυρνάβου και του νομού Λάρισας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass