Συνεχίζει δυναμικά την δράση της η «Δρυάς»

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2014 22:14 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:35

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο cafe- restaurant "Passerela" η 13η Γενική Συνέλευση του Σωματείου για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό "ΔΡΥΑΣ".

Ο πρόεδρος Σ. Χλωρός αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της προηγούμενης χρονιάς, αφού εξέφρασε τη λύπη για την αδιαφορία και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος εκ μέρους της Πολιτείας, που είναι έτοιμη να ξεπουλήσει τα πάντα στο βωμό μιας αμφισβητούμενης σωτηρίας. Εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να καταγγέλλονται με πιο δυναμικό τρόπο οι κάθε είδους επιβαρύνσεις στο περιβάλλον, όπως για παράδειγμα η ατμοσφαιρική ρύπανση από την καύση ρυπογόνων καυσίμων. Ακολούθησε συζήτηση με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από μέλη και προσκεκλημένους της "Δρυάς".

Η Β. Παναγιωτίδου, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου, μίλησε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από μέλη του Δ.Σ. και την μουσειοπαιδαγωγό Ελένη Μουσουλή. Αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση, εκ μέρους των δημοτικών σχολείων του νομού Λάρισας και την επιθυμία να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Η αντιπρόεδρος Κ. Κόσσυβα αναφέρθηκε στις καινούριες δράσεις που να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα και στις σύγχρονες ανάγκες. Επαίνεσε την πρωτοβουλία του δήμου Τεμπών για ανάθεση προμελέτης για την ανάπτυξη της κοιλάδας των Τεμπών, που αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάδειξη μιας από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, που μπορεί να συμπεριληφθεί στα παγκόσμια μνημεία της Unesco. H συμμετοχή της Δρυάς σε δράσεις ευρωπαϊκών και μεσογειακών δικτύων, η ανάπτυξη συνεργασιών με το δήμο Τεμπών και φορείς της περιοχής στα πλαίσια του πνεύματος της τοπικής διακυβέρνησης για την επίλυση προβλημάτων της περιοχής, η διοργάνωση μιας γιορτής στα Τέμπη για την προβολή των τοπικών προϊόντων, η καλύτερη οργάνωση του κέντρου ενημέρωσης, ώστε ν΄ ανταποκρίνεται στην ενημέρωση και ξένων τουριστών, η δημιουργία του διαχρονικού μουσείου σε κτίριο των πρώην διοδίων Τεμπών, σε συνεργασία με τις εφορείες αρχαιοτήτων, θα πρέπει να είναι οι ελπιδοφόροι στόχοι της "Δρυάς" για την επόμενη χρονιά, τόνισε η αντιπρόεδρος.

Στο τέλος κόπηκε η πίτα του Συλλόγου και η συνέλευση τελείωσε σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα με το αισιόδοξο μήνυμα τη συνέχιση της δράσης με πιο δυναμικό τρόπο στην κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass