ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

Δίκτυο Wi-Fi παντού, πλην... των χωριών!

Στην κοινότητα Κοιλάδας, οι κάτοικοι έβαλαν χρήματα από την τσέπη τους για... δωρεάν πρόσβαση στοδιαδίκτυο

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2014 21:03 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:42
 
Στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών βρίσκεται η πρόταση του Δήμου Λαρισαίων για τη δημιουργία εθνικού δικτύου Wi – Fi με ελεύθερη σύνδεση στο διαδίκτυο που είχε εξαγγείλει τηλεοπτικά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.
Μόνο που σε πρώτη φάση, η πρωθυπουργική εξαγγελία δεν αφορά σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες που έχουν λιγότερους από 600 κατοίκους (με βάση την απογραφή του 2011). Σε αυτές τις περιπτώσεις η πρωθυπουργική εξαγγελία εκτιμάται πως... θα υλοποιηθεί σε δεύτερη φάση (2015 – ‘16) και σε κοινότητες όπως το Λουτρό Λάρισας το ασύρματο δίκτυο εγκαταστάθηκε με πρωτοβουλία των επικεφαλής των τοπικών κοινοτήτων.
Το ίδιο συμβαίνει και στην Κοιλάδα, όπως σημειώνει στην «Ε» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημ. Νατσίδης τονίζοντας ότι «συντηρήσαμε τις υπάρχουσες υποδομές και με την οικονομική συνδρομή των κατοίκων θα τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο».
ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ
Ο Δήμος Λαρισαίων ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και κατέθεσε πρόταση για ένταξη 65 ακόμη σημείων δικτύου Wi – Fi, ενώ στο δήμο, υπάρχουν σήμερα συνολικά 20 σημεία από τα οποία οι Λαρισαίοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Η Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών ζήτησε και από τον Δήμο Λαρισαίων «στο πλαίσιο της δράσης για τη δημιουργία του εθνικού δικτύου Wi – Fi, υλοποιώντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» να καταθέσει προτάσεις υποδεικνύοντας σημεία.
Διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων πως «βασικό κριτήριο για την επιλογή των σημείων, στην πρώτη φάση υλοποίησης του έργου, είναι τα σημεία ενδιαφέροντος στις πόλεις, στις κωμοπόλεις και τοπικές κοινότητες άνω των 600 κατοίκων του Δήμου σας με βάση την απογραφή του 2011» και πως «δεν υπάρχει αυστηρός περιορισμός στον αριθμό των σημείων, αρκεί να πληρούν βασικές προϋποθέσεις για τοποθέτηση Wi-Fi (αριθμός ατόμων, σημαντικό σημείο, τοπολογία σημείου κλπ») χωρίς ο δήμος «να επιβαρυνθεί οικονομικά για την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου».
Σημειώνεται πως ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μεν. Δασκαλάκης ζήτησε οι δήμοι να καταθέσουν προτάσεις έως τις 15 Ιανουαρίου, όπως και έπραξε τουλάχιστον ο Δήμος Λαρισαίων.
ΝΕΑ ΣΗΜΕΙΑ
Στα 65 σημεία λοιπόν που πρότεινε ο Δήμος Λαρισαίων, περιλαμβάνονται όλες οι διαμερισματικές κοινότητες, όπως και δημοτικές κοινότητες που πληρούν τα πληθυσμιακά κριτήρια. Έτσι μεταξύ άλλων, προτάθηκαν σημεία όπως, το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, η αποβάθρα του Σιδηρ. Σταθμού, το ΚΤΕΛ Λάρισας (Γεωργιάδου), ο Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (Λ. Καραμανλή και Ροδιάς), η Σκεπαστή Αγορά, το ΤΕΙ Λάρισας, η Ιατρική Σχολή , η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, οι Παλιές Εργατικές Κατοικίες και το Πάρκο Χατζηχαλάρ, τα δύο Νοσοκομεία, τα Μουσεία, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, δημοτικά καταστήματα, πλατείες, τα ΚΕΠ, η είσοδος Τερψιθέας, αθλητικοί χώροι και εμπορικά κέντρα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass