ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αποκριάτικα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2014 21:08 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:42
 
Ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι στήθηκε χθες το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου τα μικρά παιδιά χόρεψαν και διασκέδασαν στους ρυθμούς της Αποκριάς. Παράλληλα έγινε και διαγωνισμός για την κατασκευή της καλύτερης αποκριάτικης μάσκας. Τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και οι δάσκαλοι των τμημάτων έφτιαξαν αλλά και διακόσμησαν τη δική τους μάσκα. Στη συνέχεια ακολούθησε θεατρικό παιχνίδι με τον τίτλο «Ο Σερ Πατίνα έφαγε τα κομφετί, έκανε κοιλιά χοντρή φόρεσε τη μάσκα του κι ήρθε στη γιορτή. Ποιος θέλει να τον δει;». Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με αποκριάτικα δρώμενα -παραδοσιακούς χορούς της αποκριάς από χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, με λάτιν χορούς, αλλά και με μουσική, όπου οι καθηγητές από τα τμήματα μουσικής των Λεσχών Πολιτισμού παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους στο ρυθμό της Αποκριάς. Έπαιξαν οι καθηγητές, Τάσος Νοτόπουλος, Νίκος Κωτσιανούλης, Όλιβερ Καμπούρης και Γιάννης Μαραγγούλης.
Το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών έχει ως εξής:
 *Σήμερα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στη Γιάννουλη «Πλατεία Θρακών» θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι. Τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και οι δάσκαλοι των τμημάτων καλούν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στο αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι και να κατασκευάσουν τις αποκριάτικες «Κορώνες για πρίγκιπες και πριγκίπισσες» . Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το Θεατρικό Παιχνίδι: «Ο Σερ Πατίνα έφαγε τα κομφετί, έκανε κοιλιά χοντρή φόρεσε τη μάσκα του κι ήρθε στη γιορτή. Ποιος θέλει να τον δει;».
Τα δρώμενα θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της αποκριάς που θα παρουσιάσουν χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων (Λέσχη Γιάννουλης).
*Σάββατο 1 Μαρτίου στις 11 π.μ. στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης
Θα πραγματοποιηθεί ο 12ος διαγωνισμός ζωγραφικής – χαρταετού με συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, τα εικαστικά τμήματα των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες δημιουργίες ενώ θα τιμηθούν με τίτλο συμμετοχής και γλυκά – δώρα όλα τα παιδιά. Στις 19.00 ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες της συμβολής των οδών Ηφαίστου και Βενιζέλου, να αναβιώσουν το έθιμο της φωτιάς με κάψιμο του καρνάβαλου, με μουσική από παραδοσιακά όργανα, προσφέροντας εδέσματα και κρασί στους παρευρισκόμενους.
*Κυριακή 2 Μαρτίου στις 11 π.μ. στην πλατεία της Φαλάνης τα χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
*Δευτέρα 3 Μαρτίου - Καθαρά Δευτέρα από τις 10.30 – 11.30 π.μ.
Θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ψηλότερου πετάγματος χαρταετού , δίπλα στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης και στις 11:30 π.μ. θα βραβευτεί το ψηλότερο πέταγμα.
 Νωρίτερα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι . Τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και οι δάσκαλοι των τμημάτων καλούν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στο αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι και να κάνουν face painting.
Μοντέρνος χορός: Το πρόγραμμα Latin και Hip - hop από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων καλεί μικρούς και μεγάλους να χορέψουν στους ρυθμούς της αποκριάς.
Στις 12.00 ακολουθεί αποκριάτικη γλέντι με ζωντανό λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα από την ορχήστρα του Δημήτρη Μιχαλέ. Με παραδοσιακή φασολάδα, κρασί και νηστίσιμα για όλους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης.
 Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass