Ο Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ:

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα

* «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2014 1:49 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:01

ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Μέσα  σε κλίμα συγκίνησης στα Τέμπη, στο κατάμεστο  εσωτερικά και εξωτερικά κέντρο «Ωρίων», ο νυν δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος ανακοίνωσε  και επίσημα την υποψηφιότητά του για το Δήμο Τεμπών στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Την υποψηφιότητα του συνδυασμού «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης». Σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Με τις λέξεις του ονόματός μας  διεκδικούμε τη δημοτική αρχή σε συνεργασία  για μια πορεία που ήδη χαράξαμε  προς μια ανάπτυξη που οραματιζόμαστε και διεκδικούμε. Ο συνδυασμός μας αφήνει στην άκρη τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, ξεπερνά τις αγκυλώσεις των κομμάτων. Θέλουμε ένα Δήμο που να λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς εξαιρέσεις».

Στην ογκώδη και με παλμό συγκέντρωση ο κ. Κολλάτος πλαισιωμένος από όλους τους νυν συνεργάτες του αλλά έχοντας στο πλάι και  νέες προσωπικότητες έκανε αρχικά μια εκτενή αναφορά στο έργο της παρούσας δημοτικής αρχής του Δήμου Τεμπών.

Μια αποτίμηση της παρούσας θητείας και στη συνέχεια ανέπτυξε τους λόγους της υποψηφιότητάς του για τη νέα κρίσιμη 5ετία.

Αναφέρθηκε στην ξεκάθαρη  λαϊκή εντολή που πήρε ίδιος και οι συνεργάτες του πριν τρία  και πλέον χρόνια, στα πλαίσια του «Καλλικράτη» να δημιουργήσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του έναν σύγχρονο Δήμο σε μια νέα πραγματικότητα.

Ο κ. Κολλάτος  τόνισε ότι  η σημερινή δημοτική αρχή πέτυχε την  έγκαιρη προσαρμογή στον «Καλλικράτη», στο  νοικοκύρεμα των οικονομικών, την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην πραγματοποίηση και προετοιμασία έργων

Στον εκτενή  απολογισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών αναφέρθηκε στη σύσταση και λειτουργία όλων των θεσμικών οργάνων, στο τρόπο λειτουργίας του Δήμου μέσα από τη νέα του δομή με πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας 4ετίας συστήθηκαν και στελεχώθηκαν : Γραφεία Δόμησης και Πολεοδομίας, Προσωπικού 

Κοινωφελείς  επιχειρήσεις , με δραστηριότητες μεταξύ  άλλων Πρόγραμμα βοήθεια στο Σπίτι το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 200 συνδημότες, το Κοινωνικό Παντοπωλείο με 90 συνδημότες να στηρίζονται ηθικά και υλικά, στελεχωμένα ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, περιφερειακές μονάδες υγείας. Δομές, η ύπαρξη των οποίων είναι ένας καθημερινός αγώνας για την επιβίωση των κατοίκων του Δήμου.

Σε ότι αφορά το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου  ο κ. Κολλάτος αναφέρθηκε  στη σταδιακή εξόφληση των παλαιών οφειλών, ήδη έχουν αποπληρωθεί παλιές οφειλές σε ποσοστό 90%. Καταγραφή της περιουσίας του Δήμου, μείωση δαπανών – εξόδων και αύξηση των εσόδων.

Έκανε αναφορά στους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών που είναι ο πρωτογενής τομές, ο τουρισμός, η φυσική ομορφιά, στη στρατηγική του θέση και τη δυναμική των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όριά του.

Ακολούθως αναλυτικά ενημέρωσε τους συνδημότες του για σημαντικά έργα και δράσεις που έγιναν στο Δήμο σε έργα Άρδευσης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Οδοποιίας και Υποδομών, Πολιτισμού, Πρόνοιας και Τουρισμού.  Επίσης έργα Περιβάλλοντος, Ενέργειας, καθώς και στην εκπαίδευση.

Μετά την  αναφορά στα παραπάνω ο κ. Κολλάτος είπε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσα να αρχίσω να απαριθμώ και άλλες δράσεις, αφού πράγματι για τα δεδομένα της οικονομικής συγκυρίας η δημοτική αρχή κατάφερε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να σχεδιάσει, να απορροφήσει, να δημοπρατήσει και να εκτελέσει έργα 35.000.000 ευρώ και συνεχίζουμε».

Ο κ. Κολλάτος αναφέρθηκε ακόμα  στην ανάπτυξη των παραλίων του Δήμου, του ορεινού όγκου του Κισσάβου, της κοιλάδας των Τεμπών, στην κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος των διοδίων του Πυργετού, στην ακτοπροστασία των ακτών, στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς στην δημιουργία πολυδύναμου Αστυνομικού Κέντρου, στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ακόμα διεκδικούνται και υποστηρίζονται δράσεις πολιτισμού σε όλα τα μέρη του Δήμου.

Ο δήμαρχος Τεμπών αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έγινε από τον οργανισμό ΔΟΠΑΠΕΠΤ σε όλο τον Δήμο και σε όλη τη διάρκεια. ‘Έργα τόσο στον πολιτισμό, όσο και στον Αθλητισμό με επιχορήγηση προς τον οργανισμό ύψους 500.000 ευρώ.

Αναφερόμενους στους συνεργάτες του είπε ότι οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι υπάλληλοι του δήμου αγωνίζονται μαζί με εκείνον να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα του δήμου και των συνδημοτών.

Ειδική αναφορά έκανε στον αείμνηστο Κώστα Αντάμαλη λέγοντας μέσα σε κλίμα συγκίνησης: «Ξέρετε, στο ξεκίνημα της προσπάθειάς μας ήμασταν περισσότεροι. Χάσαμε  και θρηνήσαμε στην πορεία έναν  αγαπημένο συνάδελφο. Τον εξαίρετο  φίλο, πολύτιμο συνεργάτη και υπέροχο άνθρωπο, τον Κώστα Αντάμαλη.

Στη μνήμη του θέλω δημόσια να πω ότι θυμόμαστε και εκτιμούμε τη δύναμη που μας πρόσφερε το όραμα και τους στόχους του».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Τεμπών κάτω από εκτεταμένα χειροκροτήματα σημείωσε ότι η σημερινή (χθεσινή) είναι σημαντική για τον ίδιο και τον συνδυασμό που τον τιμά να είναι επικεφαλής του. Η μέρα αυτή έρχεται να σφραγίσει μια σειρά συζητήσεων, επαφών και διαβουλεύσεων. Είναι μια νέα μέρα για τον δήμο Τεμπών.

Τέλος ο δήμαρχος Τεμπών και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος τόνισε με έμφαση: Πρέπει όλοι μαζί να αντιστρέψουμε την αρνητική ψυχολογία, συμπορευτούμε, να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε μαζί.

Με ενοχλούν οι άνθρωποι που δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι καιροσκόποι, όσοι μόνο καταγγέλλουν. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και το  κόστος των επιλογών  και των πολιτικών μας.

Κανείς όμως δεν μπορεί να μα αρνηθεί τα θετικά που προσφέραμε στον τόπο. Η εκ νέου υποψηφιότητά μας είναι ανεξάρτητη, δεν επηρεάζεται από κόμματα, δεν στρέφεται γύρω από προσωπικές στρατηγικές. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία και επιδιώκουμε τη στήριξη των δημοτών για να διασφαλίσουμε τη συνέχεια στα σχέδια που δρομολογήσαμε, τη σταθερότητα στο δήμο, μια «γέφυρα» για την επόμενη 5ετία».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass