Επί τάπητος τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2014 21:31 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:02

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 η νέα Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων Κατερίνα Δεληδήμου μαζί με τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Ν.Λάρισας Γιώργο Μπρισίμη επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Άρη Καραχάλιο, συζήτησαν μαζί του και τον ενημέρωσαν για τα οξυμμένα προβλήματα της λειτουργίας του Κ.Υ.Φ..

   Το πρώτο ζήτημα που τέθηκε ήταν η επιτακτική και επιβεβλημένη ανάγκη λειτουργίας του Σταθμού ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα, διότι μετά τις συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού από τις 21 βάρδιες της εβδομάδας μόνο 5 βάρδιες καλύπτονται από πληρώματα ασθενοφόρου του Κ.Υ.Φ., ενώ οι υπόλοιπες 16 βάρδιες καλύπτονται από το ΕΚΑΒ που εδρεύει στη Λάρισα.

   Το δεύτερο ζήτημα ήταν η άμεση επαναλειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κ.Υ.Φ..

   Εν συνεχεία, ζητήθηκε η παρέμβαση του Δημάρχου ώστε να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αναλάβουν υπηρεσία οι τρείς νέοι γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής που έχουν διοριστεί στο Κέντρο Υγείας. Επιπρόσθετα, ζητήθηκε η παρέμβαση του Δημάρχου στο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ώστε να επισκεφθούν πάλι το Δήμο μας οι δύο Κινητές μονάδες Προληπτικού Ελέγχου για να συνεχιστεί το πρόγραμμα που αφορά στην πραγματοποίηση μαστογραφίας, μέτρηση οστικής πυκνότητας, σπειρομέτρηση και μια σειρά μικροβιολογικών εξετάσεων.

   Τέλος, αναφέρθηκαν στις μικρές τεχνικές παρεμβάσεις στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Κ.Υ.Φ., οι οποίες έτυχαν άμεσης υλοποίησης .

   Ο Γιώργος Μπρισίμης ενημέρωσε τον Άρη Καραχάλιο σχετικά με το νέο νόμο, ο οποίος  ψηφίστηκε και αφορά στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Συγκεκριμέναι τα Κέντρα Υγείας αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο και από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα ανήκουν διοικητικά στις ΥΠΕ και σύμφωνα με τις θέσεις των εργαζομένων αυτή η διοικητική αλλαγή και η αποκοπή των Κέντρων Υγείας από τα Νοσοκομεία θα δημιουργήσει περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση των προσφερόμεων υπηρεσιών υγείας.

   Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, ευχήθηκε στη νέα Διευθύντρια και στον Πρόεδρο καλή θητεία, ευόδωση των στόχων τους, ενώ επανέλαβε τη βούληση και την απόλυτη στήριξη του στη λειτουργία του Κ.Υ.Φ., εκφράζοντας παράλληλα την ταύτισή του με τα αιτήματα που τέθηκαν, δηλώνοντας συμπόρευση για την άμεση επίλυση τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass