Ο ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΑΓΓ. ΜΠΟΥΤΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

«Καλά τα μπλόκα, αλλά θέλει και ψήφο...»

Δημοσίευση: 02 Απρ 2014 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:39

Στην ανάγκη να συνεχιστούν, ακόμα πιο μαζικά, πιο δυναμικά, με καλύτερη οργάνωση και συντονισμό οι αγροτικοί αγώνες για την ανατροπή της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία των Φαρσάλων.

Ο Β. Μπούτας, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Είναι μεγάλη κατάκτηση η λαϊκή συμμαχία που πετύχαμε στην κινητοποίηση του περασμένου Φλεβάρη. Χρειάζεται, ως αγροτικό κίνημα, να επιμείνουμε σ' αυτή, καθώς αποδείχτηκε ότι δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας...

Η ίδια η φύση του καπιταλισμού τον κάνει πιο επιθετικό απέναντι στα λαϊκά στρώματα και κάνει τον αγώνα μας πιο πολιτικό. Αυτό σημαίνει πως δεν αρκεί η προβολή και διεκδίκηση μόνο οικονομικών αιτημάτων, πρέπει να ανοίγει δρόμους, να συνδέει το κάθε πρόβλημα με την γενικότερη πολιτική που το γεννά. Και προκύπτει το ερώτημα: Με ποια πολιτική μπορούμε να έχουμε κάποιες λύσεις; Ο αγρότης και η αγρότισσα της βιοπάλης πρέπει να καταλάβουν: ο αγώνας στα μπλόκα, όσο ηρωικός και να είναι, όσο μαζικός και να είναι, δεν θα είναι αποτελεσματικός αν δεν συνοδεύεται από γενικότερες ανατροπές και αλλαγές και στην συνείδηση τους. Δεν μπορεί να παλεύει ηρωικά, να φεύγει με κάτι άμεσο, ή όχι, από τα μπλόκα και μετά να στηρίζει με την ψήφο, την στάση του τα ίδια κόμματα και πολιτικές που αντιπάλευε τόσες μέρες στον δρόμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass