ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Εξόρμηση για την προστασία του περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 05 Απρ 2014 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:44

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Σε μια μοναδική, για τα ελληνικά δεδομένα, «εκστρατεία» ευαισθητοποίησης των πολιτών για σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του εθελοντισμού, συμμετέχει η Λαογραφική - Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Κυριακή 6 Απριλίου, από τις 10.30 το πρωί, στον λόφο του Προφήτη Ηλία της Ελασσόνας, συμμετέχει μαζί με άλλους 943 φορείς (... μέχρι στιγμής) από όλη την Ελλάδα, στην εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece». Το «Let’s do it World» αποτελεί τη μεγαλύτερη και ολοένα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μηνύματα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Φέτος γίνεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, αφού η συγκεκριμένη καμπάνια «υιοθετήθηκε» από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση» και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Σκοπός της εκστρατείας αυτής είναι να καταφέρουν μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούν όλοι ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Τα μέλη της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή τη δράση και έτσι αύριο Κυριακή 6 Απριλίου «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», ανεβαίνουν στον λόφο του Προφήτη Ηλία να καθαρίσουν, φροντίζοντας το δάσος της Ελασσόνας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Λαογραφική - Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας είναι ο μοναδικός φορέας από όλο τον Δήμο Ελασσόνας που συμμετέχει σε αυτή τη δράση.

Σε σχετική ανοιχτή πρόσκληση του ελασσονίτικου συλλόγου, τονίζεται, ανάμεσα στα άλλα:

«Καλούμε όλους τους πολίτες, όλους τους μαθητές, όλους τους εθελοντές και όλους όσοι αγαπούν την πόλη μας, την Ελασσόνα, να έρθουν μαζί μας στη μοναδική αυτή εκστρατεία. Η Λαογραφική - Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, έχει ορίσει υπεύθυνα άτομα εθελοντές που ο καθένας τους θα είναι υπεύθυνος για μια ομάδα εθελοντών και έχει χαρτογραφήσει την περιοχή, έτσι ώστε να υπάρχει ο καλύτερος συντονισμός για τον καθαρισμό του δάσους.

Πάρε μαζί σου, καπέλο, νερό, τους γονείς σου, 2-3 φίλους σου και έλα μαζί μας, στη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού που έγινε ποτέ στην Ελασσόνα και σε όλη την Ελλάδα. Let’s do it Greece!!! Let’s do it Elassona!!! Πιστεύουμε ιδιαίτερα στους νέους, ότι μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις στην Ελλάδα και να κάνουν φανταστικά πράγματα! Η εκπαίδευση, η ανάπτυξη και η ενασχόληση με τον εθελοντισμό είναι μερικά από τα στοιχεία - κλειδιά που μπορούν να ωθήσουν τους ανθρώπους σε θετικές αλλαγές. Για το λόγο αυτό δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παρακινούμε μικρούς και μεγάλους για το καλύτερο, φέρνοντας στο μυαλό τους πάντα επίκαιρους στίχους από τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος, να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω...». Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είμαστε πολλοί εθελοντές. Αν ναι, θα επισκεφθούμε και άλλους χώρους που πιστεύουμε ότι χρειάζονται την άμεση επέμβασή μας για τον καθαρισμό τους και τη φροντίδα μας».

Πληροφορίες στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου: Γιάννη Σαμώτα (6974-550.560), Κατερίνα Σκρέτα (6949-473.893), Αθηνά Νατσιούλη (6938-519.612), Νίκο Κυριζόπουλο (6948-466.964), Βασίλη Τσιγιάννη (24930-25253, 6977-406.119).

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, σε περίπτωση κακοκαιρίας την Κυριακή 6 Απριλίου, η εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του δάσους της Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί την αμέσως επόμενη Κυριακή 13 Απριλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass