ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ «PARK HOTEL» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Park»: Το πρώτο οικολογικό ξενοδοχείο στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 05 Απρ 2014 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:44

Με την απονομή του Green Key επιβραβεύθηκε η επιμονή των ιδιοκτητών να μετατρέψουν ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία στη Λάρισα, το «Park Hotel» στην πλατεία Λαού, στο πρώτο πράσινο οικολογικό ξενοδοχείο στη Θεσσαλία, με ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες και μεγάλη προσφορά στην πόλη.

Η διάκριση αυτή έλαβε «σάρκα και οστά», στο πλαίσιο μιας λιτής εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες βράδυ στο λόμπι του ξενοδοχείου η ιδιοκτησία του, παρουσία ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπου της εταιρίας «North Events», που προωθεί τον πράσινο τουρισμό της Ελλάδας σε σκανδιναβικές χώρες και στο εξωτερικό γενικότερα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος της διοίκησης του ξενοδοχείου «Park» Κων\νος Λύτρας, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τον ίδιο και την αδελφή του στην απόφαση της ανακαίνισης, με περιβαλλοντική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα «είμαστε περήφανοι για την απονομή του Green Key. Διαρκής σκοπός του ξενοδοχείου μας είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον, με δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αφύπνισης. Το «PΑRK HOTEL LARISA» σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον έμπρακτα ξεκινώντας από τον χώρο του. Είμαστε το μοναδικό ξενοδοχείο της πόλης μας που στην τελευταία ανακαίνιση το 2011 έχουμε εφαρμόσει συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και συνεπώς στη μη υπερθέρμανση του πλανήτη. Πετυχαίνουμε την δημιουργία ενός ευχάριστου εσωτερικού κλίματος με άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση καθώς όλες οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρά μας είναι με ειδική υάλωση (solar-e). Έχουμε αυτόματο ηλεκτρικό σύστημα στα δωμάτια με κάρτα για τη διακοπή του ρεύματος εκτός του ψυγείου. Αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων με ενεργειακές. Χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας τηλεοράσεις (LED) χαμηλής κατανάλωσης. Χρησιμοποιούμε θερμομικτικές μπαταρίες μπάνιου. Χρησιμοποιούμε στις τουαλέτες μας διασπώμενο χαρτί υγείας για λιγότερα απόβλητα. Στα δωμάτιά μας έχουμε εγκαταστήσει Α/C τελευταίας τεχνολογίας που έχουν πρόγραμμα ECO. Χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά που δεν περιέχουν φωσφορικά άλατα. Ανακυκλώνουμε τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες. Ο φούρνος που χρησιμοποιούμε για τα χειροποίητα αρτοσκευάσματα του πρωινού, καταναλώνει 30% λιγότερη ηλεκτρική ενεργεία. Η παροχή ζεστού νερού δημιουργείται με ειδικό σύστημα ταχυκαυστήρα αερίου χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (καυστήρες ολικής συμπύκνωσης)».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος συνεχάρη τη διεύθυνση του ξενοδοχείου για τη διάκριση αυτή και ευχήθηκε η κίνηση αυτή να βρει μιμητές και από άλλους επιχειρηματίες.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου τόνισε πως «η αιρετή Περιφέρεια ανέκαθεν στήριζε τέτοιες πράσινες πρωτοβουλίες» και ανέφερε ότι «ολοένα και περισσότεροι πελάτες που αναζητούν διαδικτυακά ξενοδοχείο, ενδιαφέρονται για την πράσινη πολιτική και τη σχετική οικολογική σήμανση».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, αφού υπενθύμισε στο ακροατήριο τη διαχρονική προσφορά της οικογένειας Λύτρα στον ξενοδοχειακό τουρισμό της πόλης, αναφέρθηκε στις ανάλογες προσπάθειες της δημοτικής αρχής. «Τα περισσότερα δημοτικά κτίρια μετατρέπονται σε οικολογικά, σύντομα θα αποκτήσουμε το πρώτο βιοκλιματικό δημαρχείο στη χώρα και είμαστε η πρώτη πράσινη πόλη στη χώρα, με 10 τετρ\κάτοικο. Το πάρκο στο Μεζούρλο με τα 20.000 δέντρα θα πείσει πλέον και τους πιο δύσπιστους για τη Λάρισα-Πράσινη Πόλη».

Η χθεσινή εκδήλωση στο «Park» ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του προγράμματος «Green Key» στην Ελλάδα από τον κ. Σεραφείμ Χατζησκάκη, ο οποίος ανέφερε πως «αυτό είναι ένα οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες. Οι ενδιαφερόμενοι τουριστικοί επιχειρηματίες οφείλουν να τηρούν ορισμένες απαιτήσεις οικολογικής χροιάς. Σε αντάλλαγμα, αποκτούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σήμα (eco-label) για το marketing της επιχείρησής τους.

Καθώς το βραβείο Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα για τον τουρισμό, καλύπτει έναν αριθμό διαφορετικών κατηγοριών αυτού του τομέα».

Η κ. Σοφία Στεφανίδου, σύμβουλος Περιβαλλοντολόγος, ΑΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τη διαδικασία του Green Key και την προαξιολόγηση του «Park Hotel».

Τέλος η κ. Ραλλού Δαδιώτη PhD researcher-Institute of Energy and Sustainable Development, De Montfort University UK παρουσίασε το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση ενέργειας σε ξενοδοχεία».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass