ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΨΗΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΟΒΕΛΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Παραδοσιακό Πάσχα στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 22 Απρ 2014 1:09 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:04
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Η οικονομική κρίση δεν πτόησε και φέτος τους Τυρναβίτες, τους Αμπελωνίτες, αλλά και τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Τυρνάβου, αλλά και των άλλων κωμοπόλεων του Τυρναβίτικου κάμπου , όπως η Φαλάνη και η Γιάννουλη να γιορτάσουν παραδοσιακά και το φετινό το Πάσχα.
Με τη βοήθεια του καλού καιρού, με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 20 βαθμούς κελσίου, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής σούβλισαν τον πασχαλινό οβελία, ενώ από τις ψησταριές δεν έλειπαν τα κεμπάπ, τα κοκορέτσια και άλλα εδέσματα.
Λίγες ώρες νωρίτερα, με κατάνυξη και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εντός και εκτός των ναών γιορτάστηκε και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα.
Τη νύχτα του Μ. Σαββάτου στους ναούς του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των γύρω χωριών χιλιάδες πιστοί έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, τσούγγρισαν τα πασχαλινά αυγά και μετά τα μεσάνυχτα σε οικογενειακό κλίμα απόλαυσαν την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα.
Με τη βοήθεια της εκκλησίας, του Δήμου, του συλλόγου «Ελπίς» και φέτος εκατοντάδες οικογένειες βοηθήθηκαν και το πασχαλινό τραπέζι δεν έμεινε αδειανό. Μάλιστα, τη Μεγάλη εβδομάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τύρναβου κ. Απόστολο Γκανάτσιο μοιράστηκαν πάνω από 500 δέματα με τρόφιμα σε συνδημότες που τα είχαν ανάγκη. Ενώ και τις ημέρες μετά το Πάσχα θα μοιραστούν και πάλι τρόφιμα.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Κοντά στους ψηφοφόρους τους πέρασαν το Πάσχα και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Τύρναβου. Ο νύν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Νίκος Μαλάκος παρακολούθησε την αναστάσιμη θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους , ενώ ανήμερα το Πάσχα βρέθηκε στα Πλατανούλια στο πατρικό σπίτι με συγγενείς και φίλους.
Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και υποψήφιος δήμαρχος Τύρναβου κ. Στέλιος Ροντούλης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ήταν στον Άγιο Δημήτριο Τύρναβου, ενώ την Κυριακή του Πάσχα έψησε τον οβελία στο αγρόκτημα του Ζήση Μαλάκου στα Πλατανούλια, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποψήφιος δήμαρχος Τύρναβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, παρακολούθησε την αναστάσιμο ακολουθία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης και ανήμερα πέρασε τη γιορτινή ημέρα οικογενειακά και με φίλους. «Εντός και επί τ’ αυτά» ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος κ. Στέλιος Χατζηκράχτης ο οποίος και εκείνος παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Παναγία Φανερωμένη και την επομένη πέρασε τη γιορτινή ημέρα στον Τύρναβο Η πρώην δήμαρχος και νυν υποψήφια δήμαρχος κ. Αναστασία Ψύρρα παρακολούθησε αναστάσιμη ακολουθία στον ιερό ναό Κωνσταντίου και Ελένης των ισαποστόλων στην παλιά της γειτονιά, την επομένη οικογενειακά στο σπίτι της οικογένειας με γείτονες και φίλους. Η κ. Ψύρρα χθες εκκλησιάστηκε στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Και φέτος, οι γιορτινές μέρες στην περιοχή του Τυρνάβου ήταν αναίμακτες αφού σύμφωνα με το Α.Τ. Τυρνάβου δε σημειώθηκε κανένα τροχαίο ή άλλο δυσάρεστο περιστατικό, ωστόσο υπήρξαν κάποια κρούσματα πολυφαγίας με στομαχικές διαταραχές σε πολίτες χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass