Π. Σαρχώσης: Στόχος μας ανθρώπινος προσιτός συμμετοχικός Δήμος

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2014 1:48 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:21

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Πλήθος κόσμου χθες βράδυ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «συνΠολιτείας» με υποψήφιο Δήμαρχο Τυρνάβου τον κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

Ενθουσιασμένος από το πλήθος ο κ. Σαρχώσης στην ομιλία του τόνισε ότι ο συνδυασμός που ηγείται συνδυασμός αποτελείται από πολίτες που τους ενώνει η πεποίθηση, ότι ο Δήμος Τυρνάβου μπορεί να αλλάξει, να γίνει προσιτός, ανθρώπινος, συμμετοχικός.

Και συνέχισε σημειώνοντας: «κοιτάμε όμως γύρω μας και τι βλέπουμε; Ψηφοδέλτια να στελεχώνονται κομματικά, δημιουργώντας εξαρτήσεις για να εξυπηρετήσουν στενές κομματικές επιδιώξεις.

Ψηφοδέλτια που κτίστηκαν πιστά στο δόγμα «ο καθείς για τον εαυτό του» πάνω σε ψεύτικές υποσχέσεις και στην εκμετάλλευση του πόνου του άλλου. Θα ήθελα να προειδοποιήσω όσους κάνουν εμπόριο ελπίδας

κύρια πάνω στα αδιέξοδα των νέων, εμπαίζοντας πολίτες και κοινωνία να πάψουν να επικαλούνται τα δήθεν κυβερνητικά ή άλλα στηρίγματα,

γιατί γίνονται ανάλγητοι, όπως και οι πολιτικές των κομμάτων που υπηρέτησαν και υπηρετούν. Γιατί η σημερινή κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής εξέλιξης, αλλά αποτέλεσμα πολιτικών που εξυπηρετούν ισχυρά συμφέροντα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Την πολιτική του «Μαυρογιαλούρου» της εποχής του πενήντα, κάποιοι την έκαναν κουστούμι υπόσχονται απίθανα πράγματα με μοναδική ευρηματικότητα».

Και ο κ. Σαρχώσης συνέχισε: «Εμείς γυρίζουμε την πλάτη σ’ όλα αυτά. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι να αντισταθούμε. Και να αγωνιστούμε μαζί σας για το καλό του τόπου.

΄Ολοι αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει εναλλακτική λύση, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι ο δρόμος που ακολουθεί η χώρα εκτός από οδυνηρός είναι και αδιέξοδος. Ο κάθε καλόπιστος και ευαίσθητος πολίτης αναρωτιέται λοιπόν αν υπάρχει άλλος δρόμος, ένας δρόμος με διέξοδο.

Προτείνουμε την διέξοδο μέσα από ένα σχέδιο, ένα όραμα, μια στρατηγική, που περιέχει σκληρές αλήθειες, κόπο, ρίσκο, άλλα εγγυάται την ισότητα, την δικαιοσύνη, την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την δημοκρατία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αναγεννήσει την τοπική κοινωνία. Να γίνει ο θεσμός ανάδειξης μιας αλληλέγγυας κοινωνίας.

Αυτοί είναι οι λόγοι που μας κινητοποιούν. Είμαστε άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, που την υπηρετήσαμε με πολιτικό ήθος για πολλά χρόνια, διεκδικήσαμε και διεκδικούμε την αναγκαιότητα του θεσμικού διαχωρισμού, ανάμεσα στην Κεντρική Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικήσαμε και διεκδικούμε την αναγκαιότητα της οικονομικής αυτοτέλειας.

Αλλά αντί για οικονομική αυτοτέλεια ακούμε για επιχορήγηση 3.000.000 ευρώ προς το Δήμο. Δεν ακούμε όμως ότι τα χρήματα αυτά ήταν οφειλές του κράτους από το μακρινό 1989 έως το 2009, ούτε ακούμε ότι στην ουσία είναι δάνειο και το επιστρέφουμε μέσα από τακτικά έσοδα του Δήμου.

Ο Δήμος είναι για μας ο συλλογικός εκφραστής του παραγωγικού προφίλ της περιοχής. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να κτίσει την κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα του τόπου, πάνω σε προτάσεις έργων μακρόπνοου σχεδιασμού».

Στη συνέχεια ο κ. Σαρχώσης έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για το Δήμο Τυρνάβου οι οποίες θα γίνουν πράξη από το συνδυασμό τη νέα 5ετία

Και ο κ. Σαρχώσης κατέληξε στην ομιλία του: «Πιστεύω πως, αυτό που μετράει περισσότερο σήμερα, είναι η ικανότητα μας να συνεργαζόμαστε. Γιατί κάθε συλλογικό εγχείρημα απαιτείται εμπιστοσύνη. Από τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά,έως τους κοινωνικούς θεσμούς οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουλέψουν μαζί αν δεν αναστείλουν την καχυποψία ο ένας απέναντι στον άλλο. Το ένα παιδί κρατάει το σχοινάκι, το άλλο πηδάει. Ο ένας κρατάει τη σκάλα, ο άλλος ανεβαίνει. Γιατί; Επειδή είναι φυσική στάση να δουλεύουμε από κοινού, για το καλό του συνόλου.

Σας καλούμε σε μια ανοιχτή και διάφανη συνεργασία για ένα Δήμο εκφραστή του συλλογικού οράματος για το τόπο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass