Ομόφωνο OXI στη συγκέντρωση της Ελληνικής Αυγής στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 0:01 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:31

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του σώματος μετά από πρόταση της δημοτικής παράταξης  «Λαϊκή συσπείρωση». Και αποδοχή του προεδρείου του σώματος το οποίο και συγκάλεσε τη συνεδρίαση, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην επιτραπεί  η ανοιχτή συγκέντρωση της Ελληνικής Αυγής να πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου ανοιχτή συγκέντρωση – ομιλία ενόψει των Περιφερειακών εκλογών.

Μετά τη συζήτηση εκδόθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου ψήφισμα το οποίο επιδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, στην 8η και από 9-5-2014 έκτακτη συνεδρίαση με την αριθ. 120/2014 απόφασή του και με αφορμή την επικείμενη προεκλογική συγκέντρωση της Ελληνικής Αυγής στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου το Σάββατο 10/5/2014, εκφράζοντας τα αντιφασιστικά και δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών του Δήμου μας,

 Μετά από διαλογική συζήτηση τόσο των μελών του σώματος όσο και πολιτών το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, να μην πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης «Ελληνικής  (Χρυσής) Αυγής» στην πόλη μας.

- Ο Τύρναβος που έδωσε στον Αντιφασιστικό Αγώνα δεκάδες αγωνιστές, δεν επιθυμεί την παρουσία της ναζιστικής αυτής οργάνωσης, στην πόλη και στο Δήμο Τυρνάβου, σπιλώνοντας μνήμες και αγώνες.

- Καλεί κάθε αρμόδια Αρχή (Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας) να λάβει υπόψη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Τυρνάβου και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, ενεργώντας  ανάλογα.

 

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 

Με αφορμή τη συγκέντρωση της Ελληνικής Αυγής ο  ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου αποδοκιμάζει τις φασιστικές-ναζιστικές προκλήσεις και δηλώνει πως θαυμαστές του Χίτλερ, οι εχθροί της Δημοκρατίας και φορείς διδαγμάτων μίσους είναι ανεπιθύμητοι στον Τύρναβο, την πόλη των αγωνιστικών παραδόσεων.

Οι χρυσαυγίτες με την αυριανή τους συγκέντρωση προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού του Τυρνάβου. Οι δημότες και οι πολίτες του Τυρνάβου με ιστορική και δημοκρατική συνείδηση  θα αντιδράσουν σε αυτή την προοπτική και θα γυρίσουν την πλάτη στη Χρυσή Αυγή.

Ούτε στον Τύρναβο, ούτε πουθενά!.Κανένας δήμος να μη δεχτεί να παρέχει δημοκρατικές “διευκολύνσεις” στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass