ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΟΙ 5 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Λίγο πριν τις κάλπες στο Δήμο Ελασσόνας

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 21:28 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:42

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

Πέντε συνδυασμοί με …870 συνολικά υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους συνθέτουν το «σκηνικό» για τις Δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ελασσόνας.

Οι 5 υποψήφιοι δήμαρχοι Ελασσόνας Δημήτριος Αντ. Αβρανάς(«Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας»), Βασίλειος Σπ. Βαρνάς(«ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»), Νικόλαος Δημ. Ευαγγέλου(«ΑλλάΖουμε»), Ηρακλής Θωμά Λιόλιος(«ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ») και ο σημερινός δήμαρχος Γεώργιος Ευαγγ. Πασχόπουλος(«Δήμος Ελασσόνας–Ολύμπου Πολιτεία») απάντησαν, λίγο πριν τις κάλπες, στο ερώτημα της «Ε»:

«Ποιο είναι το μήνυμα του συνδυασμού και του υποψηφίου δημάρχου για την ερχόμενη 5ετία, που απευθύνεται προς τους πολίτες, λίγο πριν ψηφίσουν».

Χαρακτηριστικές οι απαντήσεις τους στην «Ε»:

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΝΑΣ:

«Στις εκλογές αυτές τα λαϊκά στρώματα της περιοχής της Ελασσόνας πρέπει να σταθούν μπροστά στις τρεις κάλπες με ενιαίο κριτήριο και να απαντήσουν σε ένα μεγάλο ερώτημα: ποια πολιτική δύναμη, ποιο ψηφοδέλτιο αποτελεί εγγύηση για την οργάνωση του αγώνα τους, τη βελτίωση της καθημερινότητας τους, υπερασπίζοντας ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα, από κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, βάζοντας φραγμό στην τοπική φορομπηχτική πολιτική, αντικρούοντας τα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές ως το επίπεδο της εξουσίας. Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, αποτελεί εγγύηση για το λαό της περιοχής μας. Προειδοποίησε και επιβεβαιώθηκε για τις συνέπειες του αντιδραστικού εποικοδομήματος του «Καλλικράτη», για τον οποίο συμφωνούσαν και στον οποίο στήριζαν τη βάση της τοπικής ανάπτυξης όλοι οι υπόλοιποι. Διεκδικούμε το Δήμο Ελασσόνας χωρίς να κρύβουμε την αλήθεια ότι όποιος κι αν έχει στα χέρια του το Δήμο δεν έχει δυνατότητες να ακολουθήσει ριζικά διαφορετική πολιτική. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε τη δική μας δυναμική, τα δικά μας δεδομένα, να προτάξουμε τις βασικές σύγχρονες ανάγκες, να ελαφρύνουμε τους συνδημότες μας».

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΝΑΣ:

«Η ιδιαιτερότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι μοναδική και για το Δήμο Ελασσόνας. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν για τα επόμενα πέντε χρόνια, τη δημοτική αρχή εκείνη που όχι μόνον να κληθεί με διαχειριστική λογική να διοικήσει, αλλά που οφείλει να σταθεί δίπλα στους ασθενέστερους, στους επαγγελματίες, στους συνταξιούχους, στους αγρότες και προπαντός στους νέους μας. Οι υποψήφιοι της παράταξης «Νέα πορεία για το δήμο μας» κι εγώ προσωπικά, δε ζητούμε αβίαστα την ψήφο των πολιτών. Τους ζητάμε πρώτα να μας συγκρίνουν, να μας αξιολογήσουν και μετά να μας εμπιστευτούν.

Να βάλουν ένα οριστικό τέλος στην αδράνεια και τον κατεστημένο μαρασμό και να αξιοποιήσουν με την ψήφο τους τη συγκυρία. Να δώσουν τα κλειδιά της πόλης σε μία άλλη γενιά, με καθαρή καρδιά και καθαρά χέρια».

 

ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ:

«Άμεση αλλαγή από τα κάτω προς τα πάνω! Ήρθε η ώρα και δεν παίρνει άλλη αναβολή. Να ξεφύγουμε από την λογική
της απλής διαχείρισης. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν Δήμο
παραγωγικό, με έντονη δημιουργικότητα, έναν Δήμο πολύ-συμμετοχικό και ελκυστικό στους νέους. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις γιατί το απαιτούν οι καιροί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τον δρόμο της κοινής
λογικής, της έντονης δράσης, της διεκδικιτικότητας, του οραματισμού,
του μεγάλου σχεδίου.

Εγώ και οι συνεργάτες μου γνωρίζουμε πολύ καλά την υπάρχουσα κατάσταση, γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και – το πιο σημαντικό - πώς πρέπει να το κάνουμε. Θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπάθειες, μόνο με αγάπη και από αγάπη για τον τόπο μας. Άξονες μας η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην οικονομική κατάσταση όλων και η διάθεση για προσφορά.
Αν πρέπει να πετύχουμε κάτι, όλοι εμείς που δίνουμε τον αγώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτό είναι να προωθήσουμε την αλλαγή που θα έρθει από κάτω προς τα πάνω, από τον λαό προς την
κεντρική εξουσία».

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ:

«Καλούμαστε να οικοδομήσουμε τον νέο Δήμο Ελασσόνας. Επιθυμούμε και θα δημιουργήσουμε εκείνες τις δομές που θα προσφέρουν όχι απλώς το «ζην» αλλά το «ευ ζην», απολαμβάνοντας μία ζωή άξια να τη ζούμε και να την διαιωνίζουμε! Στρατηγικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ή να υποκινήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν ποιότητα ζωής και αξιοπρέπεια σε εμάς και τα παιδιά μας!

Εμείς είμαστε έτοιμοι, οι συνεργάτες μου κι εγώ: Να συγκρουστούμε με τα άθλια ιδιοτελή συμφέροντα που θέλουν ορισμένοι να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση της μικρής μας κοινωνίας. Να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να βγει ο Δήμος Ελασσόνας από την απομόνωση και τα αδιέξοδα. Πάνω απ’ όλα όμως διαφάνεια παντού, όλα στο φως, με αξιοκρατία και λογοδοσία ευθύνης! Το μήνυμα μας στους πολίτες πριν την κάλπη είναι  ξεκάθαρο…».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ:

«Η μεγάλη κατάκτηση στη διάρκεια της θητείας μας ήταν η εξυγίανση των οικονομικών του δήμου και η δραστική μείωση του χρέους. Σήμερα, έχοντας δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις σε επίπεδο υποδομών, διοικητικής μεταρρύθμισης, προγραμματισμού και μελέτης μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να θέτουμε νέους στόχους για την επόμενη πενταετία 2014-2019. Την ανάδειξη του Ολύμπου και της παρολύμπιας περιοχής, την ενίσχυση της παρουσίας του Δήμου σε όλες τις κοινότητες, την κατασκευή νέων μεγάλων έργων υποδομής, αξιοποιώντας τις πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτικών πηγών, την περαιτέρω στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την ενίσχυση της γεωργίας και κτηνοτροφίας, τους βασικούς πυλώνες του εισοδήματος των δημοτών μας, την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, την ενίσχυση του πολιτιστικού τομέα,  την ανάδειξη των αρχαιολογικών και θρησκευτικών μνημείων μας. Για το λόγο αυτό, οι υποψήφιοί μας και εγώ προσωπικά καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ελασσόνας, να μας εμπιστευθούν ξανά και δεσμευόμαστε ότι για ακόμη μια φορά θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass