Εκδηλώσεις στη Συκαμινέα για την Αγία Τριάδα

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2014 16:19 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:10

 

Εκδήλωση διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιουνίου,  στις 12:30μ.μ.,  στον προαύλιο χώρο του ξενώνα  της Συκαμινέας, ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών  «Ο Όλυμπος». Το χορευτικό του συλλόγου θα τιμήσει  τη παράδοση και τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας, με την παρουσίαση  παραδοσιακών  χορών(εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες). Στον ίδιο προαύλιο χώρο του ξενώνα στις 8 μ. μ.,  με την επιμέλεια της διεύθυνσης του ξενώνα θα διασκεδάσει τον κόσμο, δημοτική και λαϊκή ορχήστρα. Το πρωί της Κυριακής, θα προηγηθεί θεία λειτουργία, που θα τελεστεί στην Αγία Τριάδα της παλιάς Σκαμνιάς.

<<Ο ιερός ναός  της Αγίας Τριάδας της παλιάς Σκαμνιάς είναι το μοναδικό κτίσμα που διασώθηκε κατά την καταστροφή της παλαιάς Σκαμνιάς από τους Γερμανούς, στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Ο ναός της Αγίας Τριάδας αναπαλαιώθηκε και αναπαλαιώνεται χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του Συλλόγου  των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών, της τοπικής κοινότητα Συκαμινέας και διαφόρων δωρητών. Έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.  Είναι ο πρώτος μεταβυζαντινός ναός της επαρχίας Ελασσόνας. Η αρχιτεκτονική του είναι τρίκλιτη βασιλική χωρίς τρούλο, με έντονη αγιογράφηση. Το εσωτερικό της σκεπής είναι ξύλινο. Το τέμπλο είναι ξύλινο με μια σειρά δεσποτικών εικόνων, μια σειρά αποστολικών και με μια σειρά δωδεκαόρτου. Στην ανατολική πλευρά του κωδωνοστασίου υπάρχει λευκή πλάκα με επιγραφή, που φέρει την χρονολογία ανέγερσης του, 5 Σεπτεμβρίου 1520 ΙΣ-ΧΣ.>> Επίσης θεία λειτουργία θα τελεστεί και τη Δευτέρα πρωί 9 Ιουνίου, στην Αγία Τριάδα της Συκαμινέας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass