ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΣΤΗ «ΣΤΕΓΗ» ΤΟΥΣ

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στη Λάρισα

* Καλούν κάθε πολίτη να τη στηρίξει με την προσφορά σχολικών βοηθημάτων και άλλων βιβλίων

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2014 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:39
Της Λένας Κισσάβου
Μέσα σε όλες τις αποστολές προσφοράς, που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας, στη Λάρισα, οι «Ενεργοί Πολίτες» συνεχίζουν ακάθεκτοι το πλούσιο έργο τους, με επόμενο στόχο τη δημιουργία μιας μόνιμης ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, για κάθε πολίτη.
Όλοι θα έχουν πρόσβαση, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν και να κάνουν και δική τους υπόθεση την ενίσχυσή της, στηρίζοντας έτσι ένα εγχείρημα που θα ωφελήσει τόσο στη διάδοση της γνώσης όσο και στην ψυχαγωγία.
«Επειδή οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, πιστεύουν ότι τα βιβλία πρέπει να κυκλοφορούν και να μην σκονίζονται σε κάποιο ράφι βιβλιοθήκης, δημιουργούμε την πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη της πόλης μας, στη «Στέγη Αλληλεγγύης», υποστηρίζουν και εκτιμούν ότι δεν είναι και λίγοι οι πολίτες που έχουν ξεχασμένα βιβλία στη βιβλιοθήκη τους ή που αναζητούν πού θα μπορούσαν να τα προσφέρουν, ώστε να... πιάσουν τόπο.
Λογοτεχνικά βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, σχολικά βοηθήματα... και κάθε είδος βιβλίου, φιλοδοξούν να περιέχει η βιβλιοθήκη τους ώστε να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος αναγκών.
Μέχρι σήμερα οι «Ενεργοί Πολίτες», για να συγκεντρώσουν βιβλία προκειμένου να λειτουργήσουν τη μόνιμη ανταλλακτική βιβλιοθήκη τους, έχουν πραγματοποιήσει δύο δράσεις σε δημόσιους χώρους, στο πλαίσιο των οποίων τοποθέτησαν ειδικό περίπτερο ενημέρωσης, προσκαλώντας τούς πολίτες να προσφέρουν βιβλία. Υπήρχε μάλιστα και πάγκος σχολικών ειδών, που θα δοθούν στα παιδιά που τα χρειάζονται.
Βέβαια η προσφορά δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε προϋποθέσεις, γι’ αυτό κάθε ενδιαφερόμενος να προσφέρει βιβλία, μπορεί να τα δίνει στη «Στέγη Αλληλεγγύης», των «Ενεργών Πολιτών», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλεξ. Παναγούλη και Μανδηλαρά.
Να σημειωθεί ότι όσοι θέλουν να γνωρίσουν τη δράση τους και να συμβάλουν σε αυτή, εκτός του ότι είναι καλοδεχούμενοι καθημερινά στη Στέγη τους, μπορούν να παρευρεθούν και στην εκδήλωση που οργανώνουν την Τετάρτη 2 Ιουλίου, οι «Ενεργοί Πολίτες» θα πραγματοποιήσουν μουσική εκδήλωση έξω από, για το τέλος μιας παραγωγικής περιόδου.
ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Όσον αφορά στη συγκέντρωση ειδικών βιβλίων για μαθητές, η ιδέα ξεκίνησε μετά από έναν προβληματισμό των μελών, για τη βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν στους μαθητές της πόλης μας, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν βοηθήματα των σχολικών μαθημάτων και τα χρειάζονται στη μελέτη τους.
Συνήθως όσοι μαθητές αγοράζουν σχολικά βοηθήματα, την επόμενη χρονιά ή τα πετούν ή τα δανείζουν σε άλλους μαθητές της τάξης που οι ίδιοι ήδη έχουν φοιτήσει.
Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε μια οργανωμένη δράση ατόμων, που θα μπορούσε να διευκολύνει αυτήν την κατάσταση, προσφοράς βοηθημάτων χέρι με χέρι. Συνήθως γίνεται μεμονωμένα μεταξύ γνωστών και φίλων.
Γονείς και μαθητές, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν σχολικά βοηθήματα (καθώς η αγορά τους απαιτεί ένα αξιοσέβαστο κονδύλι), έμπαιναν στη διαδικασία της αναζήτησής τους μέσω γνωστών, που ήξεραν ότι τα παιδιά τους ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στην τάξη για την οποία ενδιαφέρονται να βρουν βοηθήματα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass