ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»

«Επιλογή άξιου και δυναμικού μητροπολίτη»

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2014 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:39
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Έκδηλο είναι το ενδιαφέρον των Ελασσονιτών και όχι μόνο για τη διαδοχή του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσόνος κυρού Βασιλείου, αφού αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το ανώτατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιεραρχία της, προκειμένου να εκλέξει μητροπολίτες στις Ι. Μητροπόλεις Φωκίδος, Ιωαννίνων, Ελασσώνος και Θεσσαλιώτιδος.
Ενδεικτική και χαρακτηριστική του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι η επιστολή που έλαβε η «Ε» και δημοσιεύει:
Παρακλητικός λόγος του λαού της ευρύτερης περιοχής Ελασσόνας και Δεσκάτης προς την Ιεραρχία ενόψει της εκλογής του Μητροπολίτου Ελασσώνος.
Ενόψει της εκλογής του διαδόχου του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος Βασιλείου, ο λαός του Θεού της ευρύτερης περιοχής Ελασσόνας και Δεσκάτης απευθύνει προς την Ιεραρχία και προσωπικά προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, υική παράκληση, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και την παράδοση της Εκκλησίας για την επιλογή ενός άξιου Μητροπολίτη, ενός δυναμικού Μητροπολίτη με διάθεση προσφοράς, «άνδρα τέλειον», κατά τον αγιογραφικό λόγο, ο οποίος θα ΄ναι άριστος γνώστης των προβλημάτων και της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στην Μητρόπολη και στην κοινωνία. Δεν επιθυμούμε να προχωρήσουμε σε ονοματολογίες αξιόλογων κληρικών που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Ελασσόνας είτε όχι και ελκύουν την καταγωγή τους απ΄ αυτήν. Είμαστε βέβαιοι ότι τους γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος, τους γνωρίζει η Ιεραρχία που έχει και τον τελευταίο λόγο και αν δεν τους γνωρίζουν ας ακούσουν την πνοή του Αγίου Πνεύματος, το οποίο στέκεται μακριά από κάθε παρασκηνιακή διαβούλευση και προσωπικές φιλοδοξίες καθενός.
Επιθυμία όλων μας είναι ο νέος μητροπολίτης, να γνωρίζει σε βάθος όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη Μητρόπολη, να έχει ηθικό και πνευματικό ανάστημα, διοικητικές ικανότητες, ποιμαντικά ενδιαφέροντα και κυρίως αγωνιστική διάθεση ώστε να δώσει στη Μητρόπολη την αίγλη που της αξίζει.
Το δικαιούται η Μητρόπολη, η περιοχή μας, η Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο λαός του Θεού Επαρχίας Ελασσόνας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass