Ικανοποίηση στην Ελασσόνα για την εκλογή του νέου μητροπολίτη

ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2014 11:49 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:44

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Με έκδηλη ικανοποίηση και αισθήματα χαράς η Ελασσόνα και η γύρω περιοχή, οι φορείς της, ο κλήρος της Ι.Μ. Ελασσόνος, οι πιστοί και ο κόσμος υποδέχθηκαν χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, την εκλογή από την Ιεραρχία ως νέου μητροπολίτη Ελασσόνος του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ.  – αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνος Τούμπα.

Η πανηγυρική και άνετη εκλογή του διαδόχου του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσόνος κυρού Βασιλείου, έγινε γνωστή μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική ψηφοφορία στην Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας. Στις 1.20 το μεσημέρι, το χαρμόσυνο νέο απλώθηκε σε όλες τις περιοχές της Ι.Μ., αφού άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, ακολούθησαν το Μικρό και Μέγα Μήνυμα των νεοεκλεγέντων μητροπολιτών.

Στο καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, με την παρουσία πολλών μητροπολιτών, κληρικών και πιστών, ο νέος μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων, εμφανώς συγκινημένος και δακρυσμένος αποδέχθηκε την εκλογή του και αναφέρθηκε στην εκδημία του μακαριστού πνευματικού του πατέρα μητροπολίτου Ελασσόνος κυρού Βασιλείου, που την περασμένη Τρίτη έκλεισε 40 ημέρες από την κοίμηση του. Ακόμη, ευχαρίστησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεραρχίας για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν ώστε να τον αναδείξουν μητροπολίτη Ελασσόνος.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου(οδού Ψαρρών) στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η χειροτονία του εψηφισμένου μητροπολίτου Ελασσόνος κ. Χαρίτωνος.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του σημερινού δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου και του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Νίκου Ευαγγέλου, σχετικά με την εκλογή του νέου μητροπολίτη.

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ενημερωθήκαμε σήμερα από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος για την εκλογή του Αρχιμανδρίτη πατέρα Χαρίτωνα Τούμπα ως νέου Μητροπολίτη Ελασσόνας.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η Ιερά Σύνοδος αναγνώρισε την μέχρι σήμερα προσφορά του στην Μητρόπολή μας και τον επέλεξε ως τον νέο Ποιμενάρχη Ελασσόνας.

Σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, η στήριξη της Εκκλησίας και ο παρηγορητικός λόγος της αγάπης, μετριάζει τα προβλήματα και τον πόνο των ανθρώπων. Είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος μας Μητροπολίτης θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του προκατόχου του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Βασιλείου και η εκλογή του θα σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο ενότητας, προσφοράς, πνευματικότητας και συνεργασίας για την Μητρόπολή μας.

Ως Δήμαρχος Ελασσόνας και εκ μέρους όλων των πολιτών τον υποδεχόμαστε με αισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και ελπίδας και αναμένουμε με ανυπομονησία την ενθρόνισή του ώστε να αναφωνήσουμε όλοι μαζί «Άξιος».

ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

H Ελασσόνα υποδέχεται σήμερα το νέο της Μητροπολίτη, έναν κληρικό για τον οποίο όλοι μας μπορούμε να πιστοποιήσουμε το ήθος, τη σεμνότητά του και την αφοσίωσή του στο Θεάρεστο έργο.

Ο κ. Χαρίτων διακόνησε στο πλευρό του Μακαριστού κυρού Βασιλείου, κάτι που αποτελεί εγγύηση της συνέχειας ενός έργου που έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην επαρχία μας. Προσδοκούμε στενή συνεργασία και με τη βοήθεια του Θεού πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να δώσουμε στους πολίτες ελπίδα και ανακούφιση. Άξιος!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass