ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ξεκινάει η κατασκευή υπόγειων αγωγών στον ΤΟΕΒ Ταουσάνης

*Προϋπολογισμού 833 χιλ ευρώ και μήκους 16,5 χλμ. *Κ. Αγοραστός: Εξοικονομείται νερό για 7 χιλ. στρέμματα

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2013 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:25
 
Ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες η κατασκευή των υπόγειων αγωγών του Τ.Ο.Ε.Β. (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) Ταουσάνης Π.Ε. Λάρισας μετά τη σύμβαση κατασκευής που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ανάδοχο του έργου, προϋπολογισμού 833.000 ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι πρόκειται για κατασκευή αγωγών 16,5 χλμ. και αφορά στα δημοτικά διαμερίσματα της Τερψιθέας, του Κραννώνα και της Κοιλάδας. Με το έργο αυτό, υπογράμμισε, δημιουργούμε ένα υπόγειο δίκτυο το όποιο δίνει τη δυνατότητα εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, αλλά και ορθολογικής χρήσης υδάτων για τις αρδευτικές ανάγκες των χωραφιών της περιοχής. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό, επισήμανε ο κ. Αγοραστός, για τον αγροτικό κόσμο, και ευελπιστούμε ότι πρόκειται να παραδοθεί νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία περαίωσης, ώστε να μπορούν οι αγρότες να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα μέσα για το πότισμα των χωραφιών τους. Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο για τον αγροτικό κόσμο και πιστεύουμε ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα μπορέσουμε να κάνουμε και άλλες υπογειοποιήσεις, που χρειάζεται η Θεσσαλία και ο αγροτικός τομέας, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας αλλά και της χώρας».
Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένας Καραλαριώτου, δήλωσε απ’ την πλευρά της ότι το έργο θα συμβάλει στη μείωση της απώλειας νερού και θα ανακουφίσει τους αγρότες που αγωνιούν για την άρδευση των καλλιεργειών τους. Τα έργα αγροτικών υποδομών βρίσκονται πολύ υψηλά στις προτεραιότητές μας και φανερώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών μας, την προστασία του περιβάλλοντος και τελικά την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής της περιοχής. Με την ολοκλήρωση και της υπογείωσης των αγωγών του ΤΟΕΒ Ταουσάνης, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, θα έχουμε κατασκευάσει τον τελευταίο χρόνο ένα σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 100 περίπου χλμ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Το έργο κατασκευάζεται στην κτηματική περιοχή δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ Ταουσάνης και περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση 16,3 χλμ. υπόγειων αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 12,5 atm (4,8 χλμ στο Δ.Δ. Τερψιθέας 3,5 χλμ. στο Δ.Δ. Κραννώνα και 8,00 χλμ στο Δ.Δ. Κοιλάδας). Οι υπόγειοι αγωγοί θα συνδεθούν με τις ήδη αξιοποιημένες γεωτρήσεις, ή με το υφιστάμενο πρωτεύον δίκτυο αντικαθιστώντας το επιφανειακό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. με σκοπό τη μείωση απώλειας νερού. Επίσης η μελέτη περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υδροληψιών διπλού στομίου, καθώς και τις συσκευές ασφαλείας του δικτύου. Η αρδευόμενη έκταση ξεπερνά τα 7.000 στρέμματα και χρόνος περαίωσης του έργου είναι 6 μήνες.
 Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας «Ν. ΧΑΡΙΣΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε»..
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass