Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού -σημοτοδοτών στην ΠΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2013 16:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:28

Σε συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και των σηματοδοτών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, για την ασφάλεια των πολιτών, προχωράει η περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά από σύμβαση που υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένας Καραλαριώτου με τον ανάδοχο του έργου.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 190.000 ευρώ και αφορά σε έργα συντήρησης καθ όλη την διάρκεια του χρόνου σε σημεία του οδικού δίκτυο του νομού όπου υπάρχουν βλάβες με αποτέλεσμα την έλλειψη επαρκούς φωτισμού αλλά και την έλλειψη επαρκούς σηματοδότησης που εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους. Και όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε και ο περιφερειάρχης οι φθορές δεν προέρχονται μόνο από φυσικά αιτία αλλά και από το γεγονός ότι οι κλοπές έχουν λάβει μορφή επιδημίας με αποτέλεσμα να απειλείται εξαιτίας τους η δημόσια ασφάλεια. Είναι δε χαρακτηριστικό, καθώς, όπως προαναφέραμε το έργο συντήρησης αφορά όλο τον χρόνο, ότι μεταξύ άλλων προβλέπεται και η εντός 5 ωρών αποκατάσταση βλάβης, από την ώρα γνωστοποίησης της, σε ηλεκτροφόρα σώματα, (εκτεθειμένα ηλεκτροφόρα καλώδια  λόγω  πρόσκρουσης  αυτοκινήτων  πάνω  σε  ιστούς  φωτισμού, κλπ.) προς αποφυγήν ατυχημάτων.

 Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός  χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα όλες οι  απαιτούμενες ενέργειες  και να διορθωθούν σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν. Είναι ένα έργο, σχολίασε, που γίνεται σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία κι ενώ οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες. Παρόλα αυτά η ασφάλεια των πολιτών είναι πάντοτε προτεραιότητά μας. Βεβαίως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν καλούμαστε να αποκαταστήσουμε όχι μόνον τις βλάβες που υπάρχουν λόγω φυσιολογικών φθορών, αλλά και τις ζημιές που προκύπτουν λόγω κλοπών από διάφορους επιτήδειους που παίζουν κυριολεκτικά με τις ζωές των πολιτών.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας τόνισε για μία ακόμη φορά,  ότι η  Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έχει στην αρμοδιότητά της ένα πολύ μεγάλο οδικό δίκτυο. Επειδή θέλουμε να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, υπογράμμισε, όσον αφορά στη συντήρηση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού και σηματοδότησης και να παρεμβαίνουμε άμεσα όταν έχουμε φθορές ή όταν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, προχωρήσαμε στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Δεδομένου όμως ότι η συντήρηση είναι μία υπόθεση που κοστίζει αρκετά, πρέπει όλοι  από κοινού, πολίτες, φορείς και υπηρεσίες, να προφυλάσσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης από φθορές τρίτων και κλοπές».

Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρ. Λυτροκάπης.

  Στοιχεία της μελέτης

Η παρούσα μελέτη, που χρηματοδοτείται από τους ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, τη βελτίωση και τη καλή λειτουργία εν γένει των δικτύων οδικού ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης οδικών τμημάτων και κόμβων επαρχιακών και Εθνικών οδών, αρμοδιότητας  της  Δ/νσης  Τεχνικών  Έργων  Περιφερειακής  Ενότητας Λάρισας, για τα έτη 2013  και  2014.

Σ’ αυτή περιλαμβάνονται:

Η άμεση επέμβαση και η εντός 5ωρών, μετά τη γνωστοποίηση, αποκατάσταση  βλάβης η οποία ενέχει το κίνδυνο πρόκλησης ηλεκτροπληξίας διερχομένων πολιτών (εκτεθειμένα ηλεκτροφόρα καλώδια  λόγω  πρόσκρουσης  αυτοκινήτων  πάνω  σε  ιστούς  φωτισμού, κλπ.).

Η  αντικατάσταση κάθε φθαρμένου υλικού καθώς και η αντικατάσταση των ηλεκτρικών λαμπτήρων των φωτιστικών σωμάτων.

 Η βελτίωση οδικού ηλεκτροφωτισμού σε κόμβους ή οδικά τμήματα με την πρόσθεση επί πλέον ιστών  και  φωτιστικών  σωμάτων  ώστε  να  αυξηθεί  η  οδική  ασφάλεια.

Αντικατάσταση  καταρριφθέντων  ιστών  και  φωτιστικών  σωμάτων.

Μετατόπιση  ιστών  φωτισμού  σε  περίπτωση  κυκλοφοριακών  έργων,  κ.λ.π

 Αναζήτηση  και  αποκατάσταση  βραχυκυκλώματος  στα  υπόγεια  ηλεκτρικά  δίκτυα.

 Η επισκευή ή η αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων που έχουν υποστεί ζημιά από πρόσκρουση αυτοκινήτου.

Η  διάθεση  ειδικευμένου  επιστημονικού  και  τεχνικού  προσωπικού,  σε  ετοιμότητα,  για  την  άμεση  αποκατάσταση  της  βλάβης  που  θα  παρουσιασθεί.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass