ΧΘΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Ενισχύονται οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2013 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:32
Η ενίσχυση των δράσεων πολιτιστικών συλλόγων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και αγορά παραδοσιακών στολών της επαρχίας Φαρσάλων, ύψους 56.877 ευρώ, μέσω των Δημοσίων Επενδύσεων του Προγράμματος Leader, ήταν το αντικείμενο των συμβάσεων που υπογράφηκαν χθες από την πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) Leader – αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και τους προέδρους των συλλόγων.
Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη σύμβαση ύψους 29.778 ευρώ, υπογράφηκε από τον πρόεδρο του Προσφυγικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων κ. Σάββα Ποιμενίδη για το έργο «Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων», ενώ η δεύτερη, ύψους 27.099 ευρώ, από την πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Φαρσάλων κ. Γεωργία Τσαλούκη για τη δράση «Κατασκευή και αγορά παραδοσιακών στολών».
Κατά την υπογραφή της συμβάσεων, η πρόεδρος της Ε.Δ.Π. Leader - αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Καραλαριώτου επισήμανε συγκεκριμένα: «Μέσα από το Πρόγραμμα Leader και με την υπογραφή αυτών των συμβάσεων στηρίζουμε κάθε δημιουργική δραστηριότητα που προβάλλει και αναδεικνύει τον πολιτισμό και την παράδοσή στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Η χρηματοδότηση για την αγορά στολών και την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, δίνει μία ανάσα στους πολιτιστικούς συλλόγους που προσπαθούν στην εποχή μας να διατηρήσουν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μας δίνεται η δυνατότητα να ενισχύσουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο, που είναι η μεγαλύτερη δύναμη και κληρονομιά μας».
Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού
Η πρόταση αφορά στην αγορά είκοσι συνολικά παραδοσιακών στολών για τις ανάγκες του χορευτικού τμήματος, που διατηρεί ο Σύλλογος. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου συμμετέχει κάθε χρόνο σε εκδήλωση που διοργανώνεται στον Σταυρό Φαρσάλων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αλλά και στο αντάμωμα των Δεμερλιωτών στις 13 Σεπτεμβρίου στον Σταυρό.
Προσφυγικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων
Η πρόταση αφορά δαπάνες ενίσχυσης προώθησης των ετήσιων δραστηριοτήτων του συλλόγου (εφημερίδες, αφίσες) αλλά και δημιουργία υποδομής (αγορά τριάντα παραδοσιακών στολών και εξοπλισμού τους, προμήθεια ηχητικού συγκροτήματος για κάλυψη των εκδηλώσεων του συλλόγου, προμήθεια laptop- προτζέκτορα για δημιουργία παρουσιάσεων). Παράλληλα, προβλέπονται δαπάνες ενοικίασης εξοπλισμού για τη διοργάνωση δύο τακτικών ετήσιων δραστηριοτήτων του Συλλόγου στους οικισμούς Πλατάνου και Πυργάκια του Δήμου Φαρσάλων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass