ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ - ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Ηχοπετάσματα στην εθνική, υποδομές για τους ΡΟΜΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2013 22:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:44

Έργα στην περιοχή του Τυρνάβου, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας  Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Τυρνάβου  Νίκο Μαλάκο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα «Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στη βορειοδυτική ζώνη της πόλης Τυρνάβου», προϋπολογισμού 1.040.000 € και τα «Έργα Αναβάθμισης Οικισμού Τσιγγάνων Δήμου Τυρνάβου», προϋπολογισμού 790.000 €.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.. Αγοραστός πρόκειται για δυο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα τα οποία στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής, αλλά και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Με την κατασκευή των ηχοπετασμάτων και των ζωνών πρασίνου, επεσήμανε, στοχεύουμε στη μείωση των επιπέδων θορύβου, τα οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου, στο τμήμα της Εθνικής Οδού που διέρχεται πλησίον της κατοικημένης περιοχής του Τυρνάβου. Σε ότι αφορά στο έργο στον οικισμό των ΡΟΜΑ περιλαμβάνει βασικές υποδομές απαραίτητες για τη καλυτέρευση της καθημερινότητάς των κατοίκων και την αναβάθμιση του αστικού τοπίου, βελτιώνοντας υγειονομικά και λειτουργικά μια περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν υποβαθμισμένη. Σε συνεργασία με συνέργεια με τον δήμαρχο Τυρνάβου πετυχαίνουμε να υλοποιούμε και να ολοκληρώνουμε έργα χρήσιμα για την τοπική κοινωνία, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 Παράλληλα ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι μέσω των έργων του ΕΣΠΑ,  διαχέονται κοινοτικοί πόροι στην τοπική οικονομία και κοινωνία, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας

Η κ. Καραλαριώτου σημείωσε από την πλευρά της την ιδιαίτερη ικανοποίηση της Περιφερειακής Αρχής για το γεγονός ότι   τα δυο αυτά έργα προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς. Στόχος μας, παρατήρησε, ως αιρετή περιφερειακή αρχή με την ολοκλήρωση των έργων αυτών, είναι η καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών της περιοχής και η αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου.

Ο κ.  Μαλάκος εξάλλου επεσήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον του, που έχουν φέρει νέα έργα και υποδομές για τον Δήμο Τυρνάβου.  Με τα έργα αναβάθμισης της περιοχής του Κριτηρίου αναμένεται, να δημιουργηθούν υποδομές απαραίτητες για τους πολίτες και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Από την άλλη η κατασκευή των ηχοπετασμάτων στη ΒΔ ζώνη της πόλης του Τυρνάβου συνδυάζει την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής θωρακίζοντάς την από την ηχορύπανση και του ρύπους της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης. Παράλληλα δίνει ώθηση στην αστική και πολεοδομική ανάπτυξη της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης του Τυρνάβου και αναβαθμίζει το περιβάλλον».

Το έργο με τίτλο «Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στη βορειοδυτική ζώνη της πόλης Τυρνάβου», προϋπολογισμού 1.040.000 €, αφορά στην αντιμετώπιση του θορύβου στο τμήμα της Ε.Ο. που διέρχεται πλησίον της κατοικημένης περιοχής του οικισμού του Τυρνάβου και συνίσταται στην τοποθέτηση των ανάλογων τεχνικών έργων [αντιθορυβικά πετάσματα, τεχνητά και φυτικά (δημιουργία ζώνης πρασίνου)] πλησίον των οριογραμμών της υφιστάμενης οδού, σε συνάφεια με τους ισχύοντες κανονισμούς για την έκθεση στο θόρυβο και τις επιτρεπόμενες στάθμες εκπομπής. Το τμήμα της υφιστάμενης οδού στο οποίο επικεντρώνεται το έργο, άρχεται από τη γέφυρα διάβασης του ποταμού Τιταρήσιου και περατώνεται μετά από 3 km. Ο οικισμός εντοπίζεται σε μικρή απόσταση αριστερά του σώματος της Ε.Ο. με κατεύθυνση προς τον οικισμό Ελασσόνα και υπάρχουν αρκετά ψιλά κτίρια μα μέτωπο προς την οδό, ενώ ορισμένα κτίρια βρίσκονται αρκετά κοντά στις παρειές της οδού. Oι  πληγείσες παρόδιες χρήσεις γης περιλαμβάνουν τη ζώνη της διακεκομμένης αστικής δόμησης, τις βιομηχανικές ή εμπορικές ζώνες, τις αθλητικές και σχολικές εγκαταστάσεις και τα σύνθετα συστήματα καλλιεργειών. Η συγκεκριμένη οδός βρίσκεται μια «ανάσα» από τα εγκεκριμένα όρια του οικισμού του Τυρνάβου και παραβιάζει την ελάχιστη απόσταση μεταξύ ευαίσθητων περιοχών και κύριων οδικών αξόνων, για την οποία δεν είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή ειδικών μέτρων ηχοπροστασίας.

Το έργο με τίτλο «Έργα Αναβάθμισης Οικισμού Τσιγγάνων Δήμου Τυρνάβου», προϋπολογισμού 790.000 €, αφορά σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στον οικισμό, ειδικότερα δε στην βελτίωση υποδομής τμημάτων υφιστάμενων δημοτικών οδών συνολικού μήκους 2.460μ, στον ηλεκτροφωτισμό δρόμων μήκους 950μ, καθώς και στην δημιουργία χώρου πρασίνου στον οικισμό.

Φορέας υλοποίησης και των δύο αυτών έργων είναι ο Δήμος Τυρνάβου ενώ συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass