ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

... Ταξίδι στον χρόνο

* Στις αρχαιότητες των παραλίων ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2013 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:44
 
Από το αρχαίο λιμάνι του Αγιοκάμπου, μέχρι και τα μοναστήρια των Κελλίων, του 12ου αιώνα, μια... διαδρομή αιώνων, ακολούθησαν χθες τουλάχιστον πενήντα άτομα, συμμετέχοντας σε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην αρχαία ιστορία των παραλίων του νομού Λάρισας, που πρόσφερε για πρώτη φορά, στο ευρύτερο κοινό, ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Πάνω από πενήντα άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των δύο οργανωτών φορέων, να γνωρίσουν τον πλούσιο πολιτισμό των παραλίων και να ζήσουν μια πολύτιμη εμπειρία, που τους πρόσφερε τη γνώση της μακραίωνης ιστορίας τους.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στα μνημεία των παραλίων, με ξεναγό την προϊσταμένη της 7η Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια, η οποία διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, με τους συμμετέχοντες να διατηρούν αστείρευτο το ενδιαφέρον τους μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
Το... ταξίδι στους αρχαιολογικούς χώρους, ξεκίνησε από το λιμάνι του Αγιοκάμπου (παλιά Μελιβοίας), συνέχισε στο αρχαίο τείχος στον λόφο Σκεφά (όπου πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εργασίες καθαρισμού του από την ΙΕ’ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με τον κοινωφελή σύλλογο «Περραιβία»), πορεύθηκε στο Κάστρο της Βελίκας (στην αρχαία και παλαιοχριστικανή οχύρωση, αλλά και στην εκκλησία στο εσωτερικό τους και στις κατοικίες που αναδείχθηκαν με τις τελευταίες ανασκαφές) για να καταλήξει στα δύο Βυζαντινά Μοναστήρια των Κελλίων, του 12ου αιώνα, το ένα στο Κόκκινο Νερό και το άλλο στην Κουτσουπιά, τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά της εποχής τους με ωραίο διάκοσμο.
Η επιτυχία του εγχειρήματος του... ταξιδιού στον χρόνο, όπου εκτός από άτομα που καλύφθηκαν στη μεταφορά τους με λεωφορείο του Δήμου, συμμετείχαν και αρκετοί με τα αυτοκίνητά τους, έδωσε κίνητρο να επαναληφθεί.
Συγκεκριμένα προγραμματίζεται να ακολουθήσουν νέες ξεναγήσεις, μια εκ των οποίων θα απευθύνεται σε ξένους τουρίστες της περιοχής των παραλίων, στην αγγλική γλώσσα, και μια δεύτερη για Έλληνες.
Ανάλογα με την ανταπόκριση που θα παρουσιαστεί, το επόμενο... ταξίδι στο χρόνο, από την αρχαιότητα ως σήμερα, θα εξερευνήσει τον αρχαιολογικό πλούτο της Αγιάς, που περιλαμβάνει μνημεία κλασικής εποχής και Βυζαντινά.
Λ. Κισσάβου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass