ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ

Γονιός δύο παιδιών. «Πατέρας» 300!

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2013 20:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:49
Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Κοντά στα 60. Επάγγελμα: σχολικός φύλακας. Πριν από 5 χρόνια τοποθετήθηκε σε δημοτικό σχολείο της Λάρισας. Κάθε πρωϊ οι καθαρίστριες συγκέντρωναν μια χούφτα σύριγγες από τη βραδινή χρήση των τοξικομανών. Εκείνο το βράδυ ο Σωτήρης ήρθε, για πρώτη φορά, σε επαφή με δύο νεαρούς χρήστες. Κάθονταν στο πλατύσκαλο του σχολείου, όταν τους παρατήρησε καλώντας τους να απομακρυνθούν.
- Κι εμείς πού θα τα μάθουμε τα γράμματα; του πέταξε ο ένας εξ΄ αυτών.
Δεν τους ξαναείδε. Το σχολείο έπαψε να είναι ο τόπος χρήσης και αγοραπωλησίας για τους δύο νεαρούς. Προφανώς το πρόβλημα της χρήσης δεν λύθηκε, ούτε τα δύο παιδιά βοηθήθηκαν. Κάπου αλλού πήγαν. Όχι όμως στο σχολικό προαύλιο.
Αν νομίζετε ότι δεν ήταν κάτι σημαντικό τότε ο Σωτήρης μπορεί να σας γνωρίσει μερικές μανάδες που τον ρωτούσαν: «θα βρίσκεστε εδώ»; πριν αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν στο σχολείο...
Όπως λέει «είμαι γονιός δύο παιδιών, αλλά «πατέρας» τριακοσίων»...
Σήμερα, ο Σωτήρης είναι σε διαθεσιμότητα. Ένας από τους 63 σχολικούς φύλακες της Λάρισας.
Το «γιατί» τους το απάντησε ένα στέλεχος υπουργείου σε μια από τις πρόσφατες «καθόδους» τους στο κλεινόν άστυ: Δεν θα μείνουν χωρίς φύλακα τα σχολεία. Απλά θα απολυθούν οι φύλακες των 800 ευρώ και θα προσληφθούν –μέσω ΕΣΠΑ- φύλακες των 300 ευρώ... Πολύ πιθανό δε να είναι και οι ίδιοι! Τους είπε όμως και κάτι ακόμη για... να τους γλυκάνει. Ότι είναι οι «τελευταίοι τυχεροί», καθώς από τον Σεπτέμβριο θα... πέσει κλάμα στο Δημόσιο, με τις 25.000 απολύσεις που ζητά η τρόικα...
Να αισθάνεται τυχερός λοιπόν ο Σωτήρης;
Αλλά πόσο; Παντρεμένος σήμερα, η γυναίκα του άνεργη, πατέρας δύο ανηλίκων. Με σπουδές στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας, με Αγγλικά και Γερμανικά, υπήρξε για χρόνια πρωτο-σερβιτόρος στα «Χίλτον» της Αθήνας, της Ζυρίχης, της Βασιλείας, έχοντας σερβίρει Κων/νο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου...
Γύρισε στη Νίκαια, όπου παντρεύτηκε, έκανε μια δική του δουλειά για κάμποσα χρόνια, αργότερα ήρθαν οι δυσκολίες. Εδώ και 13 χρόνια σχολικός φύλακας, σήμερα σε διαθεσιμότητα, αύριο ποιος ξέρει πού.
«Μας προτείνουν να εξαγοράσουμε πλασματικά χρόνια. Αλλά πώς; Να παίρνεις 800 ευρώ και να σου ζητούν 300 για κάθε μήνα εξαγοράς. Μπορείς να ζήσεις με 500;».
Ποιος να του απαντήσει;
Δ. Χατζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass