ΚΟΝΔΥΛΙ 1,9 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Ωρα υπογραφών για το κληροδότημα Βαΐτση

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2013 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:55
Σε καλό δρόμο, φαίνεται να βρίσκεται η υπόθεση του κληροδοτήματος των αδελφών Βαΐτση, που αφορά στη δωρεά του ποσού των 1.900.000 ευρώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την ανέγερση ενός νέου φαρμακείου και ενός ψυχιατρικού τμήματος, σε περιβάλλοντα χώρο του υπάρχοντος κτιριακού συγκροτήματος.
Μετά από έναν Γολγοθά στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, που χρειάστηκε να περάσουν στελέχη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με τη συλλογή εγκρίσεων διαφόρων φορέων και την εκπόνηση μελετών, πλησιάζει η έκβαση της όλης διαδικασίας, για να δοθεί το πράσινο φως έναρξης του έργου.
Αν και η υπόθεση του κληροδοτήματος μετρά χρόνια στασιμότητας, καθώς καθυστερούσε η έγκριση του κτιριακού προγράμματος από το Υπουργείο Υγείας και όταν αυτή δόθηκε το 2008 χρειάστηκαν επίσης χρονοβόρες διαδικασίες για να καταλήξει να δημιουργηθεί ένας πλήρης φάκελος, εν έτει 2013, όλα δείχνουν ότι έχει φτάσει η πολυπόθητη ώρα, της τελευταίας έγκρισης που πρέπει να πάρει το έργο, από τη Γραμματεία Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων κ. Καραμπάτσα, το τελευταίο έγγραφο που έπρεπε να προστεθεί στο φάκελο, για να είναι πλήρης νομικά, ήταν αυτό του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, (καταθέτοντας γραπτώς τη σύμφωνη γνώμη του για το έργο), ο οποίος και ανταποκρίθηκε άμεσα, ώστε να σταλεί στη Γραμματεία Κληροδοτημάτων και να μπει στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων που θα συζητήσει στην επόμενη συνεδρίασή του το Δ.Σ. αυτής.
Προκειμένου αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό, τόσο ο κ. Καραμπάτσας όσο και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Λ. κ. Απόστολος Κομνός, στοχεύουν να μεταβούν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στη Γραμματεία Κληροδοτημάτων.
Να σημειωθεί ότι το χρηματικό ποσό του 1.900.000 ευρώ, του κληροδοτήματος, βρίσκεται ήδη στο ταμείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, γεγονός που σημαίνει ότι μετά την έγκριση έναρξης των εργασιών υλοποίησης του έργου, θα δρομολογηθούν οι όποιες ενέργειες κατασκευής τόσο του φαρμακείου όσο και του ψυχιατρικού τμήματος.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass