ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Η αλήθεια για τις απολύσεις στο Οινοποιείο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2013 20:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:01
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Τις δικές του απόψεις καταθέτει σήμερα μέσω της «Ε» το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τύρναβου με αφορμή την 24ωρη απεργία που κήρυξε το σωματείο εργαζομένων σ’ αυτό, με αφορμή απολύσεις εργαζομένων.
Σήμερα η διοίκηση του συνεταιρισμού στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι, τον Μάιο του 2012 η διοίκηση του συνεταιρισμού, κάλεσε το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων σε διάλογο, αφού έβλεπε ότι η οικονομική κατάσταση του Συνεταιρισμού, λόγω της κρίσης και των συνεπειών της χειροτέρευε, με στόχο να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, σχετικά με τη μείωση του κόστους λειτουργίας, για την απρόσκοπτη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της διοίκησης του συνεταιρισμού και του σωματείου των εργαζομένων, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να παραπονεθεί για το παραμικρό.
Έτσι η Διοίκηση του Συνεταιρισμού πρότεινε στους εργαζομένους να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας μεταξύ των δύο μερών, που να προέβλεπε κάποια μείωση των αποδοχών των εργαζομένων αφού η κρίση που μαστίζει τη χώρα και κατ’ επέκταση και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, γινόταν ολοένα και πιο βαθιά.
Εάν αυτό συνέβαινε, υποστηρίζει η διοίκηση, θα έμεναν σταθερές οι θέσεις εργασίας στον Συνεταιρισμό, και το μισθολογικό κόστος θα ήταν μικρότερο και επομένως διαχειρίσιμο.
Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αντί αυτού όμως το σωματείο των εργαζομένων δεν δέχθηκε καμία περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων, προτείνοντας μάλιστα να μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας, απολύοντας τους πιο νέους εργαζόμενους και σε καμία περίπτωση να μην μειωθεί ο μισθός των «προνομιούχων παλιών εργαζομένων».
Ωραία αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων. Το Δ.Σ. του συνεταιρισμού αφού έδειξε τεράστια υπομονή στην προσπάθειά του να μην διαταραχτεί η εργασιακή ειρήνη στον συνεταιρισμό, περίμενε μέχρι την άνοιξη του 2013, μήπως και καταλάβουν οι εργαζόμενοι το λάθος τους και συμφωνήσουν σε μία κοινά αποδεκτή λύση, προς όφελος ολόκληρης της επαρχίας Τυρνάβου. Τότε αφού έκλεισε και ο Ισολογισμός του 2012 και αποδείχθηκε ότι οι προβλέψεις ήταν σωστές, για τελευταία φορά πρότεινε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 15%. Οι εργαζόμενοι για μία ακόμη φορά αρνήθηκαν , προτείνοντας να απολυθούν οι νέοι εργαζόμενοι για να μειωθεί το μισθολογικό κόστος και οι αποδοχές τους να μην μειωθούν.
Έτσι το Δ.Σ του Συνεταιρισμού και η Γενική Συνέλευση ομόφωνα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των τμημάτων του συνεταιρισμού για την αποδοτικότερη λειτουργία του, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και κάποιες ανεπιθύμητες και για το Δ.Σ. του συνεταιρισμού, αλλά αναγκαίες απολύσεις εργαζομένων, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή πορεία του», καταλήγει η ανακοίνωση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass