ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ

Κλείνει η Σανδράκη, λόγω κατασκευής του δακτυλίου

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2013 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:15
  
Κλείνει από σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου και για έναν χρόνο (μέχρι 29 Αυγούστου 2014), η οδός Σανδράκη, δηλαδή το κομμάτι του δακτυλίου της Λάρισας, από τη γέφυρα της ΔΕΥΑΛ μέχρι την οδό Κοζάνης. Ο λόγος είναι η κατασκευή και αυτού του κομματιού, που είχε απομείνει και ολοκληρώνει τον εσωτερικό δακτύλιο της Λάρισας, με σύγχρονο δρόμο, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση και νησίδα στη μέση.
Παράλληλα όμως, θα κατασκευαστεί, με άλλη εργολαβία, από τον Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΥΑΛ, ο κυκλικός κόμβος επί της Λαγού, πριν από τη γέφυρα και στο ύψος περίπου του κτιρίου της ΔΕΥΑΛ, για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και ειδικά των πεζών, που θα έχουν ασφαλέστερη πρόσβαση στη ΔΕΥΑΛ.
Η ΣΑΝΔΡΑΚΗ
Η κυκλοφορία, θα γίνεται από σήμερα, για τα ΙΧΕ οχήματα, μέσω της οδού Κραννώνος και για τα άλλα οχήματα, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, που αναφέρει τα εξής:
«Αποφασίζουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Σανδράκη και συγκεκριμένα στο τμήμα της που περιλαμβάνεται μεταξύ της γέφυρας (ΔΕΥΑΛ) και της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, για χρονικό διάστημα ενός έτους, ήτοι από 29-8-2013 έως 29-8-2014, σε εκτέλεση της τεχνικής περιγραφής σήμανσης εξασφάλισης κυκλοφορίας ως κατωτέρω:
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν ως κατωτέρω:
Α. Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Κοζάνη- συνοικία Ιπποκράτη: Τα I.Χ.Ε. οχήματα που θα κινούνται επί της Λαγού θα εκτρέπονται δεξιά στην Κραννώνος-Σκληρού- Σανδράκη —κυκλικό κόμβο (Κραννώνος) -κυκλικό κόμβο (Αγ. Αχιλλίου )- Γρ. Λαμπράκη (σ.σ. Κοζάνης) –Μανουσάκη. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων που θα κινούνται επί της Ιωαννίνων θα εκτρέπονται στην Περιφερειακή Τρικάλων -Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Σωκράτους- Αεροδρομίου -Παπανδρέου –Κοζάνης. Τα λεωφορεία που θα κινούνται επί της Ιωαννίνων θα συνεχίζουν Hρ. Πολυτεχνείου-Παπανδρέου- Ε.Ο. Λάρισας- Κοζάνης.
Β. Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Κοζάνη- συνοικία Ιπποκράτη-Τρίκαλα: Τα Ι.Χ.Ε. οχήματα που θα κινούνται επί της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης με κατεύθυνση προς συνοικία Ιπποκράτη, θα εκτρέπονται δεξιά στην οδό Μανουσάκη. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, που θα κινούνται επί της Ε.Ο. Λάρισας- Κοζάνης με κατεύθυνση προς Τρίκαλα-Καρδίτσα-Φάρσαλα, θα εκτρέπονται αριστερά στην Παπανδρέου-Αεροδρομίου-Σωκράτους- Ε.Ο. Αθηνών Θεσσαλονίκης-Περιφερεική Τρικάλων. Τα λεωφορεία που θα κινούνται επί της Λάρισας-Κοζάνης θα εκτρέπονται δεξιά στην Παπανδρέου και θα συνεχίζουν Hρ. Πολυτεχνείου-Ιωαννίνων».
Ο ΚΟΜΒΟΣ ΔΕΥΑΛ
Όπως υπογράμμισε στην «Ε», ερωτηθείς, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Κων. Καλαμπαλίκης, χθες έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο για τη διευθέτηση των τελευταίων διορθώσεων των μελετών κατασκευής του κυκλικού κόμβου. Εντός του 2013 θα δημοπρατηθεί και θα κατασκευαστεί, το διάστημα που θα είναι κλειστή η οδός Σανδράκη, οπότε δεν θα δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα στο κυκλοφοριακό της περιοχής. Με την ολοκλήρωση και των δύο έργων θα αλλάξει ριζικά το κυκλοφοριακό στην περιοχή και τα οχήματα και οι πεζοί θα κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass