ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΡΙΖΙΚΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΑΓΩΓΕΙΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Αλλάζει «πρόσωπο» το κέντρο του Πυργετού

* Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2013 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:20
Αλλάζει σύντομα «πρόσωπο» το κέντρο του Πυργετού καθώς πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση του οικισμού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 260.000,00 € και θα ικανοποιήσει ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα η σχετική σύμβαση για την έναρξη των εργασιών υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο και τον πολιτικό μηχανικό Φίλιππο Στεργιούλα νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας του έργου «Φίλιππος Στεργιούλας & ΣΙΑ Ο.Ε.» παρουσία της προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γεωργίας Τσιτσιουβά.
Το «λίφτινγκ» που θα υποστεί το κέντρο του οικισμού αφορά σειρά αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων οι οποίες στόχο έχουν να αναδείξουν το τοπικό και παραδοσιακό περιβάλλον.
Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν εργασίες ριζικής αναμόρφωσης της κεντρικής πλατείας Πυργετού η οποία θα «ξηλωθεί» και θα ανακατασκευαστεί από την αρχή με την τοποθέτηση πέτρινων πλακών τύπου Πηλίου, με την κατασκευή νέων ξύλινων παραδοσιακών καθισμάτων ενώ θα αποκατασταθούν τα περιμετρικά κιγκλιδώματα.
Τα έργα αυτά σε συνδυασμό με τη φωταγώγηση του κεντρικού δρόμου με νέα ενισχυμένα φωτιστικά και την ανακατασκευή των κρασπέδων και των πεζοδρομίων θα αναδείξουν την είσοδο αλλά και συνολικά το κέντρο οικισμού 
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προστασία και ανάδειξη του παραδοσιακού και τοπικού οικιστικού περιβάλλοντος του αγροτικού χώρου, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Ας σημειωθεί πως το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξης της ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η συνολική παρέμβαση αποσκοπεί στη διατήρηση της παραδοσιακής εικόνας του οικισμού, της τοπικής αρχιτεκτονικής και της αγροτικής κληρονομιάς και βρίσκεται σε πλήρη συμβατότητα με την προώθηση του στόχου της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.
Με την ολοκλήρωση του έργου, η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί να πραγματοποιήσει ακόμη ένα βήμα προς τη συγκράτηση του πληθυσμού και τη δημιουργία υποδομών για τους κατοίκους.
 Γ.Π.
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass