ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΚ Η «ΠΑΤΩΜΕΝΗ»

Επικίνδυνος ο δρόμος Καλλιπεύκης – Πλαταμώνα

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2013 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:22
Πολύ επικίνδυνος έγινε ο δρόμος Καλλιπεύκης – Πλαταμώνα, όπως καταγγέλλει ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η Πατωμένη». Με το ερώτημα «για πόσο ακόμα», ο ΜΕΣΑΚ καταγγέλλει:
«Ο πιο εναλλακτικός παράδρομος της κεντρικής Ελλάδας, στα όρια των νομών Λάρισας και Πιερίας, που συνδέει τους πρόποδες του Ολύμπου με τα παράλια του νομού μας, έχει γίνει πολύ επικίνδυνος πλέον.
Από τη στιγμή που με το κλείσιμο των Τεμπών για τεχνικούς λόγους, επιλέχθηκε ως εναλλακτική πορεία η διαδρομή Καλλιπεύκη – Πλαταμώνας, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα από την καθημερινή διέλευση των βαρέων οχημάτων. Μεγάλο κίνδυνο από καταπτώσεις, κατολισθήσεις, υποχώρηση εδάφους και πολλές λακκούβες διατρέχουν οι διερχόμενοι ανά πάσα στιγμή. Η πυκνή βλάστηση της περιοχής που προσδίδει πιο άγρια ομορφιά στην τοποθεσία, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους από τη στιγμή που μειώνει κατά πολύ το πλάτος του δρόμου και περιορίζει αισθητά την ορατότητα.
Η κρατική μέριμνα είναι μηδενική μέχρι στιγμής, ούτε καν ειδική προειδοποιητική σήμανση δεν υπάρχει, τουλάχιστον στα σημεία που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το μόνο που κατά καιρούς συμβαίνει, είναι μια τυπική συντήρηση και «μπαλώματα», που δεν φτάνουν ούτε καν ως προσωρινή λύση να χαρακτηριστούν. Είναι τόσο δύσκολο στην Ελλάδα της κρίσης να αντιληφθεί κανείς ότι στοιχειώδη μέτρα, όπως διαπλατύνσεις, πλευρικό πλέγμα, ή τοιχία για άμυνα από τα βράχια, κοστίζουν λιγότερο από τις ανθρώπινες ζωές που μπορεί ανά πάσα στιγμή να θρηνήσουμε;
Χρειάζεται να γίνει ατύχημα για να ληφθούν μέτρα; Είναι κρίμα αυτός ο σημαντικότατος και πανέμορφος κόμβος να μείνει στις μνήμες μας για τους λάθος λόγους...».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass