ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ

Να αξιοποιηθούν οι... αραχνιασμένοι πρ. Αστυνομικοί Σταθμοί

* Επιστολή απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών και στους Λαρισαίους βουλευτές

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2013 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:22
Την παρέμβαση των Λαρισαίων βουλευτών, για να μην χαθεί η ευκαιρία παραχώρησης των κτιρίων των πρώην Αστυνομικών Σταθμών στον Δήμο Κιλελέρ, ώστε να ανακατασκευαστούν και να στεγάσουν δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας.
Το κείμενο της επιστολής, η οποία έχει ως βασικό παραλήπτη τον
υπουργό Οικονομικών, ενώ κοινοποιείται και στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου, έχει ως εξής:
« Κύριε Υπουργέ. Σε συνέχεια του από 22/04/2013 και με Αρ. Πρωτ. 9000 εγγράφου μας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση να σφραγιστούν από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ.) όλα τα κτίρια των πρώην Αστυνομικών Σταθμών του Δήμου Κιλελέρ, τα οποία έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη και παραθέτοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα, να μας παραχωρηθούν προκειμένου ο Δήμος μας να τα αξιοποιήσει για τη στέγαση δράσεων πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.
Όπως έχουμε πολλάκις επισημάνει, προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τις συναρμόδιες αρχές – υπηρεσίες, τα κτίρια των Αστυνομικών Σταθμών ανεγέρθηκαν προ δεκαετιών, σε εκτάσεις των τότε Κοινοτήτων, οι οποίες παραχωρήθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες στην Ελληνική Αστυνομία ενώ πολλά από τα κτίρια ανεγέρθηκαν και με δαπάνη των ίδιων των κατοίκων.
Πλέον, εφόσον εξέλιπε ο σκοπός για τον οποίο και κατασκευάστηκαν, πιστεύουμε ότι αποτελεί μονόδρομο η επιλογή της επιστροφής αυτών των κτιρίων στις τοπικές κοινωνίες, μέσω της παραχώρησης της κυριότητάς τους στους Δήμους, προκειμένου να γίνει αποκατάστασή τους και να αξιοποιηθούν για να στεγαστούν οι κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των φορέων της κάθε περιοχής.
Στον Δήμο μας κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί με το κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού της Νίκαιας, το οποίο μας παραχωρήθηκε με απόφαση της τότε Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, και βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία με πόρους του ΕΣΠΑ για την ανακατασκευή του προκειμένου να φιλοξενήσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νίκαιας.
Πρόσφατα, ωστόσο, ενημερωθήκαμε ότι η ΕΤ.Α.Δ. προέβη στο σφράγισμα όλων των υπόλοιπων κτιρίων των πρώην Αστυνομικών Σταθμών στον Δήμο Κιλελέρ (Αγίων Αναργύρων, Αρμενίου, Πλατυκάμπου και Χάλκης) ενώ αναμένεται να προβεί και στην κατεδάφιση του κτιρίου του πρώην Α.Σ. Αγ. Αναργύρων.
Όπως συνομολογούν όλοι οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου μας, τα εν λόγω κτίρια δεν έχουν καμία εμπορική αξία και δεν υφίσταται καμία ουσιαστική δυνατότητα αξιοποίησής τους προς όφελος του Δημοσίου. Γι’ αυτό επιμένουμε στο αίτημα να παραχωρηθεί στον Δήμο Κιλελέρ η κυριότητά τους, αφού έτσι και θα γίνει αποκατάστασή τους και θα διατεθούν για τη στέγαση δραστηριοτήτων κοινής ωφέλειας.
Μάλιστα, οι κάτοικοι των χωριών μας ξεκαθαρίζουν ότι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, εάν δεν αποδοθούν αυτά τα κτίρια στις τοπικές κοινωνίες όπου και ανήκουν.
Καλούμε, τέλος, τους βουλευτές του Ν. Λάρισας να παρέμβουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, στο πλαίσιο άσκησης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για να μην χαθεί η ευκαιρία της πραγματικής και ουσιαστικής αξιοποίησης των κτιρίων των πρώην Αστυνομικών Σταθμών, που εδώ και χρόνια παραμένουν αραχνιασμένα και λεηλατημένα ».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass