Υποδέχτηκε τη Φλόγα της Αγάπης ο Αμπελώνας

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2013 20:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:44

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ  (Γραφείο «Ε»)

     Τη «Φλόγα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ελπίδας και της Ζωής», τη Φλόγα της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοσίας, που αυτήν την περίοδο διατρέχει όλη την Ελλάδα για να μεταλαμπαδεύσει παντού το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, υποδέχτηκε όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα».

Τη φλόγα μετέφεραν από την είσοδο  του Αμπελώνα προς Λάρισα μέχρι το χώρο του Ιατρείου, εθελοντές λαμπαδηδρόμοι, πρόσκοποι, οδηγοί και λυκόπουλα του νεοϊδρυθέντος 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα με τη συνοδεία των αρχηγών τους κ. Μιχάλη Πιτένη και Θοδωρή Δούβλη.

Στο χώρο μπροστά από το ιατρείο πραγματοποιήθηκε μια λιτή, ζεστή και μεστή περιεχομένου και μηνυμάτων εκδήλωση για την υποδοχή της φλόγας και το άναμμα του βωμού με σκοπό και στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα εθελοντισμού και αιμοδοσίας και την παρακίνηση και άλλων συνανθρώπων μας να γίνουν, αν δεν είναι ακόμη, Εθελοντές Αιμοδότες.

Το βωμό άναψε, τιμής ένεκεν, ο εθελοντής αιμοδότης με τις περισσότερες φιάλες αίματος, 52 στο σύλλογο «Η Ελπίδα» και 82 συνολικά στη ζωή του, κ. Αστέριος Καφφές μαζί με τα δυο μικρότερα σε ηλικία «λυκόπουλα» του Αμπελώνα τη Δέσποινα Κουσιέρα και την Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου.

Τη φλόγα έφερε στον Αμπελώνα ο επί σειρά ετών Ταμίας της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Απ. Πανταζώνας, εθελοντής αιμοδότης του αιμοδοτικού Συλλόγου Επ. Φαρσάλων.

Λίγα λόγια για τους σκοπούς της Λαμπαδηδρομίας είπε, απευθυνόμενος στα παιδιά και στους γονείς τους, ο Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κ. Απ. Παπαϊωάννου, ο οποίος στο τέλος τους ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τους και τη συμβολή τους στη διάδοση των μηνυμάτων της λαμπαδηδρομίας, καθώς και ο αρχηγός των προσκόπων του Αμπελώνα κ. Μιχ. Πιτένης.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι την ίδια μέρα μέσα στο Ιατρείο πραγματοποιούνταν η 2η έκτακτη για το 2013 και 61η συνολικά εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου , στην οποία και προσήλθαν πάνω από 50 άτομα για να δώσουν αίμα. Τελικά ύστερα από τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου και τον απαιτούμενο ιατρικό έλεγχο από τη γιατρό κ. Έλενα Διαμαντή, έδωσαν αίμα 40 άτομα, από τα οποία τα 4 για πρώτη φορά και τα 3 ήταν ηλικίας κάτω των 20 ετών.

Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, τονίζει ο κ. Παπαϊωάννου, είναι ανάγκη όλοι μας να στεκόμαστε όρθιοι, να μη λυγίζουμε από το βάρος των προβλημάτων και των δυσκολιών, που η παρατεταμένη οικονομική κρίση και ύφεση μας επιφόρτισε και, κυρίως, να μη χάνουμε την ανθρωπιά μας και την αλληλεγγύη μας προς το πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass