ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

«Ποδηλαταποθήκη» (από... κλεμμένα) η Αστυνομία

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2013 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:45
Της Λένας Κισσάβου
Στοιβαγμένα στον αύλειο χώρο, του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δεκάδες ποδήλατα, που βρέθηκαν από την Ασφάλεια Λάρισας, παραμένουν εδώ και καιρό στα αζήτητα.
Οι ιδιοκτήτες τους, φαίνεται ότι δεν τα είχαν δηλώσει στην Αστυνομία, αλλά παράλληλα μετά την κλοπή τους τα ...ξέχασαν, επειδή δεν πίστευαν ότι κάποτε θα βρεθούν. Τα περισσότερα φυλάσσονται στον ίδιο χώρο για αρκετό καιρό, καθώς η Ασφάλεια αναμένει τους ιδιοκτήτες τους, να τα αναζητήσουν και να τα παραλάβουν, ενώ για όσα από αυτά έχει εξαντληθεί το διάστημα αναμονής, μεταφέρονται εκτός πόλης, σε χώρο της Αστυνομίας, που βρίσκεται στους Γόννους.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα πρέπει να εφαρμοστεί, ο διευθυντής Ασφάλειας Λάρισας κ. Αστέριος Μαντζιώκας, μας ενημερώνει ότι όσα παραμένουν αγνώστου ιδιοκτήτη, καλείται να τα παραλάβει το Τελωνείο Λάρισας, προκειμένου να προχωρήσει σε δημοπρασία τους. Εκποιούνται, υπέρ του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τελωνείου Λάρισας, κ. Γιάννη Μαμαλούδη, τα ποδήλατα φυλάσσονται για άλλους έξι μήνες στο Τελωνείο και εν συνεχεία δημοπρατούνται. Αν και όπως αναφέρει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει τέτοια δημοπρασία.
ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ
Για σύνηθες φαινόμενο, μιλά ο διευθυντής της Ασφάλειας, όσον αφορά στις κλοπές ποδηλάτων στην πόλη μας και επισημαίνει συγκεκριμένα ότι: «Η Λάρισα είναι ποδηλατούπολη. Πάντα υπήρχε το φαινόμενο των συχνών κλοπών ποδηλάτων... Παρουσιάζεται με την ίδια συχνότητα χρόνια τώρα, χωρίς να μπορούμε να μιλάμε για έξαρσή του.
Πραγματικά είναι πολλά τα ποδήλατα που κλέβονται και συγκεντρώνουμε μεγάλο αριθμό τους, στο κτίριο. Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να έρθουν να τα αναγνωρίσουν και να τα πάρουν».
Βέβαια πολύ πιθανόν τα ποδήλατα που βρίσκονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, να μην είναι Λαρισαίων ιδιοκτητών, καθότι παρατηρείται το φαινόμενο οι κλέφτες τους να τα μεταφέρουν σε άλλη πόλη απ’ αυτή που τα έκλεψαν είτε για να τα πουλήσουν είτε για δική τους χρήση. Θεωρούν πιο ασφαλή τη μετακίνηση και πώληση των ποδηλάτων σε άλλες πόλεις, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες να εντοπιστούν από τους ιδιοκτήτες τους.
Βασικό στοιχείο, που θα πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ποδηλάτου, ώστε να υπάρξουν περισσότερες πιθανότητες, σε περίπτωση κλοπής, να βρουν το ποδήλατό τους, είναι να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία. Σχεδόν όλα τα ποδήλατα έχουν έναν αριθμό πλαισίου (επίσης γνωστό και ως αριθμό σκελετού), που καλό θα ήταν να είναι σημειωμένος κάπου, καθώς θα είναι πιο εύκολη η αναγνώριση του ποδηλάτου και βέβαια θα αποτελεί ισχυρό πειστήριο της ιδιοκτησίας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass