ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ

Ρημάζουν αμπέλια στον Τύρναβο

* Καλύτερη αστυνόμευση ζητούν οι παραγωγοί

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2013 22:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:46
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου από τα απανωτά κρούσματα κλοπών που παρατηρούνται και αυτή την περίοδο σε αγροτικές περιοχές όπου μαζεύονται από αγνώστους μέσα από τα χωράφια την εποχή της συγκομιδής τα αγροτικά προϊόντα. To σοβαρό αυτό πρόβλημα ήρθε πάλι στην επιφάνεια μετά και την πρόσφατη επιτυχία της αστυνομίας που ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για τη σύλληψη αλλοδαπού ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν μέσα σε πέντε μέρες πάνω από 25 τόνους σταφυλιών από καλλιέργειες στον Τύρναβο, αξίας 10.000 ευρώ.
Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο Δαμάσι Τύρναβου . Αυτή τη φορά με δράστες τρεις γυναίκες αλλοδαπές.
Και τα τελευταία γεγονότα είναι πλέον γνωστά από τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, αλλά και από τα ρεπορτάζ της «Ε».
Τα φαινόμενα αυτά έρχονται ως συνέχεια των κλοπών, το προηγούμενο διάστημα, στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ, στα λάστιχα ποτίσματος και στις διαρρήξεις αποθηκών και την αφαίρεση αγροτικών εξαρτημάτων.
Οι κλοπές των αγροτικών προϊόντων το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί και αυτή την περίοδο εστιάζονται κυρίως στα σταφύλια. Πρόκειται για κλοπές σταφυλιών από δέκα – είκοσι κλούβες μέχρι και… τόνους.
Αυτή τη φορά ο δράστης ντόπιος, 40 ετών, πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω να φεύγει από κτήμα αμπελιού και να έχει στα χέρια του μια κλούβα με σταφύλια από αμπελώνα 56χρονου Τυρναβίτη.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο πενθήμερο ο 40χρονος μαζί με αγνώστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, αφαίρεσαν από δύο διαφορετικές αγροτικές καλλιέργειες, συνολικά είκοσι πέντε τόνους σταφυλιών, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ περίπου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.
ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Νωρίτερα από τις συλλήψεις, καταγγέλλοντας τις συνεχιζόμενες κλοπές επισκέφθηκαν τη νέα διοικητή του Α.Τ. Τυρνάβου κ. Στυλιανή – Μαρία Στράτου ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Θωμάς Κακάλης επικεφαλής αντιπροσωπείας και έθεσαν το θέμα της καλύτερης αστυνόμευσης. Επίσης ζητήθηκε ειδικότερα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας να εμπλουτιστεί το αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου με περισσότερο προσωπικό και οχήματα ώστε να περιοριστεί κάπως το κακό φαινόμενο των κλοπών. Διαφορετικά οι πολίτες θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κακάλη η συνάντηση με την διοικητή του Α.Τ. Τυρνάβου κ. Στράτου ήταν σε πολύ καλό κλίμα και η κ. Διοικητής υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις – αιτήματα των αγροτών περαιτέρω με στόχο πάντα την καλύτερη αστυνόμευση και τη σύλληψη των κλεφτών.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass