Καστανογιορτή στη Σκήτη

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2013 15:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:52

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Την καστανογιορτή, που φέτος κλείνει αισίως δέκα χρόνια, και χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη, ετοιμάζουν πυρετωδώς τα μέλη του Περιβαλλοντικού Μορφωτικού Συλλόγου Σκήτης.

Τίτλος αυτής «Τα δώρα της γης» και ημέρα πραγματοποίησής της έχει οριστεί η 20η Οκτωβρίου, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στην πλα­τεία της γραφικής Σκήτης του Δήμου Αγιάς. Στόχος της η ανάδειξη της περιοχής τουριστικά, η προβολή όλων των προϊόντων της, μα ιδιαίτερα του κάστανου, που η καλλιέργειά του είναι η βασικότερη αγροτική ασχο­λία των κατοίκων της.

Στη γιορτή, και στο φεστιβάλ γεύσεων που τη συνοδεύει, παίρνουν μέρος τοπικοί σύλλογοι, γυναικείοι συνεταιρισμοί, παραγωγοί και πλή­θος κόσμου. Γυναίκες του συλλόγου, αλλά και από άλλους συλλόγους, που θα συμμετάσχουν, θα ετοιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα με υλικά της Θεσσαλικής γης. Γνωστοί σεφ της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστι­κής θα δημιουργήσουν λιχουδιές από «Τα δώρα της γης», παρουσία του κοινού, ενώ στον χώρο της εκδήλωσης θα ψήνονται κάστανα που θα προσφέρονται στους επισκέπτες. Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πλαισιώνει την καστανογιορτή με χορευτικά συγκροτήματα, ζωντανή παραδοσιακή μουσική, για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει δημιουργικό εργαστήρι έκφρασης, ενώ γνωστή διατροφολόγος θα μιλήσει για τη δια­τροφική αξία του κάστανου.

Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Αγιάς. Όσοι σύλλογοι, παραγωγοί, συνεταιρισμοί επιθυμούν να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του Φθινοπώρου στη Σκήτη μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6946778189.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass