ΡΙΖΟΣ ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

«Να αφήσουμε τον εφησυχασμό και την οκνηρία του παρελθόντος»

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2013 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:54
Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Κιλελέρ και τις δυνατότητες που αυτά προσφέρουν για την απορρόφηση κοινοτικών πόρων και την εγκαθίδρυση ενός περιβάλλοντος βιώσιμων εκμεταλλεύσεων αναφέρθηκε, ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, μιλώντας σε κατοίκους των Αγίων Αναργύρων.
«Βρισκόμαστε στην καρδιά της Ελλάδας, διαθέτουμε άμεση πρόσβαση στο εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα με εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, πολλές μεταποιητικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, αυτά τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μπορούν να αποτελέσουν τη «μαγιά» για τη μεγιστοποίηση των εισροών, τα επόμενα χρόνια, μέσα από την εκμετάλλευση των χρηματοδοτικών εργαλείων του επόμενου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
«Στις μέρες μας ο τραπεζικός δανεισμός στην Ελλάδα είναι, ουσιαστικά, ανύπαρκτος. Πιστεύω, λοιπόν, ότι πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα σε πρωτοβουλίες εκμετάλλευσης των κοινοτικών πόρων για να πετύχουμε τη χρηματοδότηση δράσεων ομάδων παραγωγών ή μικρών συνεταιρισμών, που θέλουν και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης του τόπου μας. Αυτό προϋποθέτει να εγκαταλείψουμε τον εφησυχασμό και την όποια οκνηρία του παρελθόντος και με μπροστάρη τη νέα γενιά να ενεργοποιηθούμε σε εγχειρήματα, που μπορούν να εγγυηθούν οικονομία κλίμακας και να εξασφαλίσουν τα εχέγγυα για ανταγωνιστικότερα προϊόντα και υπηρεσίες» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Κομήτσας σε όλους τους δημότες του Κιλελέρ.
Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία μπορούν να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους του Δήμου Κιλελέρ, σε μία περίοδο που η ανεργία αποτελεί μάστιγα για την ελληνική κοινωνία. Ο δήμαρχος, που από την αρχή της εβδομάδας έχει περιοδεύσει στο Μ. Βουνό, την Αναγέννηση, την Αγναντερή και τη Ν. Λεύκη, εξήρε τη δράση του Αγροτικού Συνεταιρισμού, του Συλλόγου Γυναικών και του Συνεταιρισμού Γυναικών Αγίων Αναργύρων, του Συλλόγου Γυναικών Μεσορράχης, όπως και του Αθλητικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων, επισημαίνοντας ότι τα μέλη τους είναι άξια συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που κάνουν, προσπάθεια η οποία έχει σταθερό αρωγό και συμπαραστάτη τον Δήμο Κιλελέρ.
«Εμείς, έχουμε παραχωρήσει σε αυτούς τους Συλλόγους δημοτικά κτίρια για τη στέγαση των δραστηριοτήτων τους και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν. Το ίδιο ζητάμε να κάνουν και όλοι οι κάτοικοι, αφού έτσι στηρίζουν την ανάπτυξη των ίδιων των χωριών τους», τόνισε.
Τέλος, όσον αφορά στα οικονομικά του Δήμου, υποστήριξε ότι έχει καλυφθεί ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους, που κληρονόμησε από τους Καποδιστριακούς Δήμους. Εξήγησε, δε, ότι η δημοτική αρχή περιέκοψε δαπάνες που μάλλον προκαλούσαν παρά υπηρετούσαν τους πολίτες αξιοποιώντας κάθε ευρώ, που προσφέρουν από το υστέρημά τους, για παρεμβάσεις και έργα ουσίας με γνώμονα τη μέγιστη ωφέλεια για όλο τον κόσμο και για κάθε χωριό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass