ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πρωτοπορία της ΔΕΥΑΛ στους μικρούς Βιολογικούς

* Ξεκινούν έργα αποχέτευσης-βιολογικών στα 7 χωριά του πρώην Δήμου Κοιλάδας

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2013 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:54
Συνεχίζει να πρωτοπορεί η ΔΕΥΑΛ πανελληνίως και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της ίσως και πανευρωπαϊκά. Αυτή τη φορά ο στίβος του ανταγωνισμού είναι οι μικροί βιολογικοί καθαρισμοί, οι εναλλακτικές καινοτόμες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, που ήταν και το θέμα ημερίδας που διοργάνωσε χθες η ΔΕΥΑΛ στα γραφεία της στη Λάρισα με τη συμμετοχή εκπροσώπων πάνω από 100 δημοτικών επιχειρήσεων από ολόκληρη την επικράτεια αλλά και ειδικών επιστημόνων.
Όπως επισήμανε και ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης στον χαιρετισμό του η ΔΕΥΑΛ ξεκινά-και μάλιστα με δικούς της οικονομικούς πόρους την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και μικρών βιολογικών καθαρισμών και στα 7 χωριά του πρώην Δήμου Κοιλάδας. Εγκαταστάσεις διαφορετικής τεχνολογίας η μία από την άλλη, που παράλληλα θα λειτουργούν και σαν τεχνολογικό πάρκο Καινοτόμου Αποκεντρωμένης Επεξεργασίας για όλη την Ελλάδα. Τα έργα ξεκινούν τον επόμενο μήνα από τη Μάνδρα και με την ολοκλήρωσή τους, ολόκληρος ο πληθυσμός του Δήμου Λαρισαίων θα καλύπτεται πια από σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης.
Παράλληλα, θα λειτουργήσει με ευθύνη της ΔΕΥΑΛ και εκπαιδευτικό κέντρο για τη λειτουργία και διαχείριση βιολογικών καθαρισμών που θα απευθύνεται σε εργαζομένους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, κέντρο που φιλοδοξεί να έχει όχι απλώς πανελλαδική αλλά πανευρωπαϊκή εμβέλεια. Σχεδιάζεται επίσης ειδική ιστοσελίδα που θα καλύπτει τις απαιτήσεις εργαζομένων σε μικρούς βιολογικούς καθαρισμούς οι οποίοι θα υποβοηθούνται καθοδηγούμενοι μέσω Ίντερνετ στην αποκατάσταση βλαβών και στην ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.
Ολόκληρη η προαναφερθείσα δραστηριότητα είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα «Νηρέας», ένα διακρατικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στον τομέα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων προσφέροντας διαδικτυακή κατάρτιση για τους χειριστές λειτουργίας των μικρών και μεσαίων βιολογικών καθαρισμών.
Η σύμπραξη «Νηρέας» είναι μια διακρατική συνεργασία που την αποτελούν 8 εταίροι από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία, Ρουμανία, Πορτογαλία). Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης (Leonardo da Vinci-Transfer of Innovation) του ΙΚΥ.
Τη χθεσινή εκδήλωση συντόνισαν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Κ. Καλαμπαλίκης και ο διευθυντής της επιχείρησης Απ. Μπαλογιάννης.
 Σωτ. Ζαχαριάς
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass