ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΚΤΑΜΗΝΙΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Κέρδος 1 εκατ. ευρώ για τον δήμο

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2013 22:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:16

Όφελος άνω του 1 εκατ. ευρώ προκύπτει για τον δήμο Λαρισαίων με τη χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να τροποποιήσει παλιότερη απόφασή του για προσλήψεις συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα, σε εκτάκτως συγκληθείσα συνεδρίαση, ακυρώθηκε η απόφαση για πρόσληψη 110 οκταμηνιτών ΥΕ για θέσεις εργατών καθώς εν τω μεταξύ προέκυψε η δυνατότητα πρόσληψης 190 πενταμηνιτών εργατών μέσω του προγράμματος κοινωνικής εργασίας και του ΟΑΕΔ. Άλλοι τόσοι πενταμηνίτες είναι να προσληφθούν για να εργαστούν στο δήμο σε δεύτερη φάση, μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο πεντάμηνο.

Υπ΄ αυτούς τους όρους μόνο συνωστισμός εργατών θα προέκυπτε στις δημοτικές υπηρεσίες αλλά και κόστος στο δημοτικό ταμείο. Σημειωτέον ότι, όπως είπε ο δήμαρχος,  μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές κάθε οκταμηνίτης στοιχίζει στον δήμο σχεδόν 1.500 ευρώ μηνιαίως. Ενώ οι πενταμηνίτες θα πληρώνονται μέσω ΟΑΕΔ από πόρους Κοινοτικού προγράμματος δίχως καμία επιβάρυνση του δήμου και ο αριθμός τους καλύπτει τις ανάγκες των υπηρεσιών. Επίσης δεν υπάρχει εμπλοκή του δήμου ούτε στην επιλογή μεταξύ των ενδιαφερομένων να εργαστούν.

Συνολικά, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ,  θα εργαστούν στο Δήμο Λάρισας 600 πενταμηνίτες διαφόρων ειδικοτήτων και πτυχιούχοι. Και άλλοι 600 σε β΄ φάση, με τη νέα χρονιά,  πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Πλην της Λίτσας Ούντρια που καταψήφισε για λογαριασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο πλαίσιο της γενικότερης αντίθεσής για τις συγκεκριμένου τύπου προσλήψεις αλλά και από τον Κ. Καραμπάτσα που διαφοροποιήθηκε από την παράταξή του διατυπώνοντας επιφυλάξεις για την αξιοκρατία στη διαδικασία πρόσληψης.

*Δεκτή επίσης έγινε χθες από το  δημοτικό συμβούλιο η πρόταση του δημάρχου να ανατεθεί σε 11 υπαλλήλους του δήμου η άσκηση αρμοδιοτήτων της καταργηθείσας δημοτικής αστυνομίας. Διαφώνησαν μόνον η Λ. Ούντρια, ο Γ. Μπαρτζώκης και ο Κ. Καραμπάτσας. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, ορισμένοι εξ αυτών είναι δημοτικοί αστυνόμοι που παρέμειναν στον δήμο καθώς η περίπτωσή τους ενέπιπτε στις εξαιρέσεις του νόμου για τις διαθεσιμότητες, θα συγκροτήσουν πρακτικά «μίνι δημοτική αστυνομία» (η οποία αριθμούσε στη Λάρισα 49 υπαλλήλους). Στα καθήκοντά τους θα περιλαμβάνονται κυκλοφοριακοί έλεγχοι, παράνομη στάθμευση, έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τραπεζοκαθίσματα, έλεγχοι καθαριότητας, επιδόσεις εγγράφων κ. α.

Με την ευκαιρία της συζήτησης δόθηκε η δυνατότητα σε δημοτικούς συμβούλους διαφόρων παρατάξεων να εξάρουν για άλλη μια φορά τον ρόλο και την χρησιμότητα της δημοτικής αστυνομίας, που ωστόσο καταργήθηκε με κυβερνητική απόφαση.

                                                                                                Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass