ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Στο τραπέζι κόμβος στην ΠΑΘΕ και σιδηροδρομικός σταθμός στην Ιτέα

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2013 23:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:16

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση  έκανε θέτοντας συγκεκριμένα αιτήματα,  κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο αρμόδιο υπουργείο,  προς τον  υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος. Αιτήματα που αφορούν τον ολοκληρωμένο κόμβο του ΠΑΘΕ στην Δημοτική Ενότητα Κάτω Ολύμπου, αλλά και τη δημιουργία σιδηροδρομικού  σταθμού στην Ιτέα.

Ο κ. Κολλάτος συνοδευμένος από τους αντιδημάρχους κ. Χρήστο  Τσάτσαρη και  Αστέριο Σαϊτη , συναντήθηκαν, στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών εκτός από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και  με τον  διευθυντή του κ. Φώτη Νασιάκο -ο γνωστός αρχηγός  της ΕΛΑΣ από την δράση του στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο δήμαρχος Τεμπών έθεσε στην ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ τα δύο  αυτά σημαντικά θέματα.

Αναλυτικότερα, το πρώτο θέμα αφορούσε την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου ΠΑΘΕ στην Δημοτική Ενότητα Κάτω Ολύμπου, όπως αρχικά μελετήθηκε και σχεδιάστηκε.

Σύμφωνα με το αίτημα του Δήμου Τεμπών που μετέφερε στον αρμόδιο υπουργό  ο κ. Κολλάτος  η  υλοποίηση της αρχικής μελέτης, δηλαδή η κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου, θα επιφέρει σωρεία θετικών επιπτώσεων σε πολλαπλούς τομείς, όχι μόνο εντός των ορίων του Δήμου Τεμπών, όσο και σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και κατ’ επέκταση στο σύνολο της Θεσσαλίας. Πρόκειται για ένα έργο που θα αποτελέσει εφαλτήριο για νέα αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής της Κοιλάδας των Τεμπών, του Δέλτα του Πηνειού, των παραλιακών οικισμών, των ορεινών θέρετρων και ολόκληρου του Δήμου τελικά.

Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΤΕΑΣ

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε στην δημιουργία ενδιάμεσου σταθμού του σύγχρονου προαστιακού σιδηρόδρομου στην περιοχή της Ιτέας.

Ο μόνος σταθμός, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τεμπών,  ως τον όμορο νομό Πιερίας είναι σήμερα στον Σ.Σ. Ραψάνης με αποτέλεσμα μικρό μόνο μέρος τόσο των επισκεπτών του Δήμου, όσο και των κατοίκων του να εξυπηρετείται με τον σιδηρόδρομο από και προς τα αστικά κέντρα της χώρας,  από και προς τον Δήμο Τεμπών.

Και ο  κ. Κολλάτος  σημειώνει προς τον κ. Χρυσοχοϊδη και το αρμόδιο υπουργείο: «Αναφερόμαστε σε μια περιοχή που περιλαμβάνει τους πρώην Δήμους Γόννων, Μακρυχωρίου, Νέσσωνος και την Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων – Τεμπών, της οποίας οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση μόνο σε οδικό δίκτυο, αλλά και σε μια περιοχή που παρουσιάζει έντονο ιστορικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό, επιστημονικό (γεωλογικό, οικολογικό) ενδιαφέρον.

Σε όλες αυτές τις δομές και περιοχές του Δήμου μας υπάρχει υψηλή επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και μεγάλη οικονομική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με κύκλους του Δήμου Τεμπών ο κ. Χρυσοχοϊδης, αναγνώρισε την αναγκαιότητα και το δίκαιο των αιτημάτων του δημάρχου  κ. Κολλάτου και έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την διευθέτησή τους.

Στο άμεσο μέλλον, τόσο ο δήμαρχος, όσο και γενικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου γενικότερα περιμένουν τη θετική ανταπόκριση στα δύο ζητήματα  που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία του Δήμου Τεμπών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass