Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Αιγαίο

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2013 13:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:14

 

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενημερώνει σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, σύμφωνα με έκτακτα δελτία αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ, ως εξής: «Στο Βορειοδυτικό Αιγαίο πρόκειται να επικρατήσουν Βόρειοι-Βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 5 ή 6, πολύ γρήγορα 6 ή 7, γρήγορα 7 ή 8. αργότερα 8 ή 9 Beaufort.

Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, αναψυχής, ταχυπλόων κτλ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο, κατά το χρόνο ισχύος των θυελλωδών ανέμων…

Ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους. Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις, ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 24210- 28888, 38888 & 108).»

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Τρίτη (3-12-2013) στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με νεότερο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά, για αύριο, Τρίτη, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία προβλέπονται παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα. Τα φαινόμενα, από το βράδυ, θα σταματήσουν.

 

Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα. Ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νότια, στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (6-8 βαθμούς) από βορρά προς νότο.

Για την Τετάρτη, προβλέπεται ότι Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Σταδιακά από το απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ασθενήσουν, αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χώρας θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass