Ο ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΡΧΩΣΗΣ:

Σαφές πολιτικό στίγμα, όχι όμως κομματικό

* ΑΣΚΗΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2013 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:33
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου είναι από χθες βράδυ μετά την επίσημη γνωστοποίησή του ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωστός φαρμακοποιός και από τους πλέον έμπειρους στην Τ. Α. κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.
Ο κ. Σαρχώσης γνωστοποίησε χθες την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου σε φίλους, παλιούς συναδέλφους και συνεργάτες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου. Μια πλειάδα συνεργατών οι οποίοι προέρχονται από τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Χρήστου Κιτσίδη, που είχε, όπως τονίστηκε, μια ομολογουμένως πετυχημένη και αγωνιστική θητεία στον Δήμο Τυρνάβου, αλλά και από προοδευτικά αριστερά σχήματα του πρώην Δήμου Αμπελώνα.
Μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο ο κ. Σαρχώσης υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός θα έχει σαφές πολιτικό στίγμα, όχι όμως κομματικό.
Θα είναι ένας συνδυασμός της αριστεράς που αντιμάχεται τον αυταρχικό νεοφιλελευθερισμό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, και με τις μνημονιακές πολιτικές την οδηγεί σε κοινωνική καταστροφή και ειδικά την αυτοδιοίκηση σε μαρασμό.
Αναφέρθηκε στην άσχημη οικονομική κατάσταση στην Τ.Α.
Ειδικά για τον Δήμο Τυρνάβου επισήμανε ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν αμφισβήτησε έμπρακτα και δυναμικά το νέο πλαίσιο λειτουργίας που συνδιαμόρφωσαν μνημόνια και «Καλλικράτης». Αλλά αντίθετα λειτούργησε μέσα σ’ αυτό αποδεχόμενη ένα διεκπεραιωτικό ρόλο, ένα ρόλο εξαρτήματος του κυβερνητικού μηχανισμού.
Η δημοτική αρχή του Τυρνάβου σύμφωνα με τον κ. Σαρχώση δεν θέλησε και δεν επιχείρησε να αντιδράσει.
«Αντίθετα αποδείχτηκε πολύ δραστήρια στο να υποδαυλίζει λογικές αντιπαλότητας και κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ των παλιών δήμων και δημοτικών διαμερισμάτων σε προβλήματα που δημιούργησε ο αποτυχημένος και εκ των πραγμάτων «Καλλικράτης». Λειτούργησε ισοπεδωτικά και αντιμετώπισε χωρίς ανοιχτό πνεύμα και διάθεση συνδιαλλαγής τις τοπικές ιδιομορφίες.
Όλη αυτή η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να υποβιβάσει την πολιτική της, σε ένα επίπεδο απλής διαχείρισης μέσα σε απαράβατα γι’ αυτήν όρια, εκτός από το ότι είναι πολιτική της θέση, υποκρύπτει και μια άλλη αγωνία της. Να μην χρεωθεί τις τραγικές ευθύνες του κόμματος που τη συγκρότησε και την ανέδειξε. Βέβαια έκανε το ακριβώς αντίθετο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, όταν το ΠΑΣΟΚ ερχόταν από μια μεγάλη εκλογική επιτυχία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου.
Επίσης ο κ. Σαρχώσης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στον ενιαίο Δήμο Τυρνάβου αλλά και στη χώρα και ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την κατάσταση έχουμε χρέος όλοι να αντιδράσουμε.
Μίλησε για το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να έχει ο Δήμος Τυρνάβου προς τους συμπολίτες του.
Όπως ανέφερε, η ρίζα των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι βαθιά πολιτική και κατά συνέπεια η ανατροπή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες θα αποτελέσει την απαρχή της αλλαγής των συνολικότερων πολιτικών συσχετισμών.
Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός θα δώσει έναν όμορφο και νικηφόρο αγώνα, ξετυλίγοντας σε καθημερινή βάση θέσεις και προτάσεις που θα συζητηθούν με τους δημότες, ώστε να συνδιαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, απηύθυνε εκ μέρους του ίδιου και των συνεργατών του κάλεσμα σε όλους όσοι συνεργάστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και έδωσαν κοινούς αγώνες, στα κόμματα και τις συλλογικότητες, σε όλους εκείνους τους δημότες που έχουν τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες σκέψεις, να συστρατευτούν σε μια πλατιά λαϊκή συμμαχία, σε ένα κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η αυτοδιοίκηση τον ρόλο της, για να ξαναβρεί ο Δήμος Τυρνάβου την αναπτυξιακή του προοπτική και τον διεκδικητικό ριζοσπαστικό και αγωνιστικό του χαρακτήρα.
Στη χθεσινή συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Κιτσίδης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιάννης Μακρυγιάννης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρ. Γούλας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Τυρνάβου και Αμπελώνα κ. Τάκης Κουτσίνας, Μάνθος Γκαρλόφης, Γιώργος Αρβανίτης, Αλ. Χατζηκρανιώτης, Μάκης Κουκάλας, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Χριστίνα Κουτιού, ο διευθυντής του ΑΣΕΠΟΠ κ. Στέλιος Χατζής, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αμπελώνα κ. Στέλιος Γκαραγκούνης, ο πρώην κοινοτάρχης Ροδιάς κ. Αντ. Γκόντας, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αμπελώνα κ. Φόρης Μυλωνάς κ.ά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass