ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

«Δεν έχουμε να δέσουμε αν βγάλει καιρό...»

*Μια σειρά από αιτήματα κατέθεσαν αρχικά στον δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο και έπειτα στον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό από τους οποίους είδαν ανταπόκριση

Δημοσίευση: 04 Απρ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:43

Τα παράπονά τους για τις δύσκολες καταστάσεις στις οποίες ασκούν το χόμπι τους ως... ερασιτέχνες, κατέθεσαν τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου πριν από μερικές ημέρες στις αρμόδιες αρχές. Αρχικά μίλησαν με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο και εν συνεχεία όλοι μαζί βρέθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου και συνάντησαν τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό.

Μετά από αυτές τις συνομιλίες και αφού ανακήρυξαν τον κ. Αγοραστό επίτιμο μέλος του συλλόγου, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Νάτσης επισκέφτηκε τα γραφεία της «Ε» για να μεταφέρει όλα όσα συζήτησαν τόσο με τον Δήμο όσο και με την Περιφέρεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Κολλάτο όπως αναφέρει ο κ. Νάτσης «ζητήσαμε από τον δήμαρχο τη διαμόρφωση ενός μεγάλου χώρου για να μπορούμε να μπαίνουμε και να βγαίνουμε από το ποτάμι για να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Επίσης αιτηθήκαμε την κατασκευή δύο ραμπών, μια στο Καστρί και η άλλη στα Μεσάγγαλα σε χώρους που θα υποδειχθούν από τον Δήμο».

Εν συνεχεία βρέθηκαν στο γραφείο του κ. Αγοραστού όπου και ζήτησαν: «Στο ποταμάκι που λέγεται «Παλιομάνα» να δημιουργηθεί λιμενοβραχίονας στην έξοδό του προς τη θάλασσα. Αυτό γιατί έτσι δεν κλείνει ποτέ από την άμμο. Είναι ένα έργο πολλαπλών χρήσεων, στραγγιστικό και αντιπλημμυρικό καθώς επίσης με αυτό θα χαθούν κουνούπια και δυσοσμία. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να δένουν τα σκάφη και καΐκια με ασφάλεια για να μην χαθούν ζωές όπως συνέβη στο παρελθόν», τονίζει ο κ. Νάτσης και συνεχίζει: «Επίσης ζητήσαμε δύο φωτοβολταϊκά φώτα στην είσοδο του Πηνειού ώστε το βράδυ οι ψαράδες να βρίσκουν την είσοδο. Τέλος αιτηθήκαμε μιας οικονομικής βοήθειας για διοργάνωση γιορτής το καλοκαίρι με θέμα το Αιγαίο και τα ψάρια. Όλα αυτά τα έργα είναι σημαντικά για εμάς καθώς πρέπει να αναλογιστείτε πως από το Στόμιο μέχρι τον Πλαταμώνα δεν υπάρχει ούτε ένας λιμενοβραχίονας. Δεν μπορούμε να δέσουμε και να κρυφτούμε όταν βγάζει καιρό» καταλήγει ο κ. Νάτσης που υπογράμμισε ότι θέλει να πιστεύει ότι βρήκαν ανταπόκριση και από τις δύο πλευρές.

Στα τέλη του επόμενου μήνα (Μάιος) ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου θα διοργανώσει τον 4ο Διαγωνισμό Ψαρέματος με καλάμι.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass