ΣΤΟ 95% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Αλληλεγγύη και λαϊκές επιτροπές

SOS από το Συνδικάτο οικοδόμων του Νομού

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2013 2:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:11
 Του Δημήτρη Βάλλα
Το θέμα της αλληλεγγύης μέσω των κλαδικών σωματείων αλλά και των λαϊκών επιτροπών έθεσε χθες προχωρώντας σε συνέντευξη Τύπου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων του Νομού Λάρισας επισημαίνοντας ότι ο κλάδος βιώνει πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας που αγγίζουν το 95%. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Γιάννης Μπέλτσιος: «Το ζήτημα της αλληλεγγύης σε μια περίοδο όπου σημαντικό μέρος του κλάδου, αλλά και γενικότερα του λαού, ζει σε συνθήκες μόνιμης και γενικευμένης φτώχειας είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι εκατοντάδες οι συνάδελφοί μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα εντελώς απαραίτητα. Είναι εκατοντάδες οι συνάδελφοι που δεν βάζουν στην κατσαρόλα φαΐ για μεγάλο διάστημα, δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, τους κόβουν το ρεύμα, απειλούν να τους πάρουν το σπίτι που χρωστάνε, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν θέρμανση, σταματάνε το παιδί τους από φροντιστήρια γιατί δεν έχουν να πληρώσουν» .
Περί αλληλεγγύης
Κάνοντας λόγο για την αλληλεγγύη, και πως αυτή τη θεωρεί το Συνδικάτο, ο πρόεδρος επισήμανε μεταξύ άλλων, ζητώντας παράλληλα και τη συμμετοχή όλων στις λαϊκές επιτροπές ότι:
* Η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία ή υποκατάσταση της κρατικής ευθύνης. Η αλληλεγγύη, όπως και όπου εκφράζεται, έχει μαχητικό ταξικό χαρακτήρα και απευθύνεται στους ανέργους, τις λαϊκές οικογένειες των εργατοϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων. Αποτελεί συστατικό στοιχείο της δουλειάς μας και ιδιαίτερα σε περίοδο οξυμένης φτώχειας.
* Η αλληλεγγύη δεν παρέχει μόνο βοήθεια, αλλά διαμορφώνει σχέδιο πάλης, οργανώνει και κινητοποιεί κόσμο, διεκδικεί από τον κρατικό μηχανισμό, στέγη για τους άστεγους, φάρμακα, περίθαλψη, τρόφιμα, εμποδίζει το κόψιμο των παροχών νερού, ενέργειας, εμποδίζει και αποτρέπει πλειστηριασμούς κ.ά.
* Η συμμετοχή στις Λαϊκές επιτροπές δεν υποκαθιστούν τα σωματεία, αντίθετα στηρίζουν και στηρίζονται από αυτά.
* Οι Λαϊκές Επιτροπές ασχολούνται με όλα τα ζητήματα, όχι μόνο με την επανασύνδεση του ρεύματος. Ασχολούνται με τον άνεργο που δεν μπορεί να πάρει φάρμακα, να πάει στο νοσοκομείο, συγχρόνως όμως ανοίγουν το ζήτημα της δωρεάν υγείας και συσπειρώνουν δυνάμεις. Ενδιαφέρονται για τα παιδιά που υποσιτίζονται, που δεν μπορούν οι γονείς να τα πάνε στον παιδικό σταθμό, συγχρόνως όμως ανοίγουν, κουβεντιάζουν και συσπειρώνουν δυνάμεις γύρω από τη δημόσια δωρεάν παιδεία...».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass