ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ

«Ρουτίνα» οι επεμβάσεις πρόσθιου χιαστού

Δημοσίευση: 04 Απρ 2013 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:19
Με αναφορές στις σημαντικότερες σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στους τομείς της αρθροσκοπικής χειρουργικής και της ιατρικής των σπορ και των εφαρμογών τους, ξεκίνησαν χθες στη Λάρισα οι εργασίες του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρίας, παρουσία διακεκριμένων ξένων και Ελλήνων επιστημόνων.
Το πρόγραμμα του τριήμερου συνεδρίου, που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Αρθροσκόπησης – Χειρουργικής γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων «Γ. Νούλης», όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «σχεδιάστηκε με γνώμονα την ενημέρωση και την άρτια εκπαίδευση των νέων ορθοπαιδικών»
Η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου έγινε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής (Μεζούρλο) με τον πρόεδρο της Εταιρίας Αρθροσκόπησης και επίκουρο καθηγητή Ορθοπαιδικής Μιχάλη Χαντέ να αναφέρεται στην Εταιρία αλλά και στον σκοπό του συνεδρίου, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση «ξεπέρασε τις προσδοκίες» τονίζοντας ιδιαίτερα την «παρουσία κορυφαίων διεθνώς επιστημόνων».
Όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο κ. Χαντές «το επίπεδο αντιμετώπισης των αθλητικών κακώσεων στη χώρα μας είναι το ίδιο με αυτό του εξωτερικού με αφορμή και τη διαρκή εκπαίδευση Ελλήνων ορθοπαιδικών τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό». Για να σημειώσει επίσης ότι «η χειρουργική πρόσθιου χιαστού, παρότι σύνθετο πρόβλημα, είναι σήμερα χειρουργείο υψηλής απόδοσης από εξειδικευμένους ορθοπαιδικούς με αποτέλεσμα την επιστροφή των αθλητών στα σπορ».
Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό που απηύθυναν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ι. Μεσσήνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας καθηγητής Κ. Μαλίζος καθώς και ο Πρόεδρος των Ολυμπιονικών με Αναπηρία Σ. Παλτσανιτίδης .
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, έχει προγραμματιστεί πρακτική άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα αλλά και παρακολούθηση ζωντανού χειρουργείου ενώ διακρίνονται οι εισηγήσεις, του Αμερικανού καθηγητή Freddie Fu που θεωρείται πρωτοπόρος στην ιατρική των σπορ με παγκόσμια ηγετική θέση στην ορθοπαιδική χειρουργική των αθλητικών κακώσεων, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Χειρουργικής Αθλητικών Κακώσεων Γόνατος και Αρθροσκόπησης καθηγητή J. Esprequeira –Mendes, όπως και των καθηγητών Μ. Brittberg, R. Siebold και Α. Castagna.
ΔΙΑΛΕΞΗ
Οι εργασίες του συνεδρίου (η είσοδος είναι ελεύθερη) θα συνεχισθούν στις 9.45 σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο της Ιατρικής (Μεζούρλο) με στρογγυλό τραπέζι που αφορά στο γόνατο και τον μηνίσκο. Άλλες στρογγυλές τράπεζες αφορούν στις θεματικές ενότητες του ώμου, του χόνδρου και της αθλητιατρικής ενώ στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης, επίδειξη επέμβασης σε πτωματικά παρασκευάσματα, διαλέξεις αλλά και ελεύθερες ανακοινώσεις.
Σημειώνεται πως η διάλεξη του κ. Fu είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί αύριο Παρασκευή, στον ίδιο χώρο, με θέμα «Τριάντα χρόνια χειρουργικής αποκατάστασης πρόσθιου χιαστού». Να σημειωθεί τέλος ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου θα βραβευθεί η καλύτερη εργασία η οποία και θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρία, στο 16ο Συνέδριο της ESSKA ενώ οι εργασίες που θα διακριθούν θα δημοσιευθούν στο περιοδικό Knee Surgery Sports Traumatology and Arthroscopy. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν μεθαύριο Σάββατο το μεσημέρι.
Β.Κ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass