Κτίρια των πρ. αστυνομικών σταθμών ζητά ο Ρ. Κομήτσας

Δημοσίευση: 22 Απρ 2013 16:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:46

Την επιστροφή των κτιρίων των πρώην Αστυνομικών Σταθμών στις τοπικές κοινωνίες και την αξιοποίησή τους, μέσω των Δήμων, για τη στέγαση δράσεων κοινωνικής μέριμνας αλλά και πρωτοβουλιών για την τέχνη και τον πολιτισμό ζητά ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα. Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τον κ. Στουρνάρα, την οποία κοινοποιεί στους βουλευτές του Ν. Λάρισας και στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, ο δήμαρχος Κιλελέρ τονίζει τα εξής:

 « Κύριε Υπουργέ

 Το τελευταίο διάστημα ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα στον τύπο ότι μεταξύ των ακινήτων του δημοσίου, που είναι υπό αξιοποίηση μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνονται και τα κτίρια των πρώην Αστυνομικών Σταθμών σε διάφορες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.

 Τα κτίρια των Αστυνομικών Σταθμών ανεγέρθηκαν προ δεκαετιών, σε εκτάσεις των τότε Κοινοτήτων, οι οποίες παραχωρήθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες στην Ελληνική Αστυνομία με την πίστη ότι κατ’ αυτό τον τρόπο ενδυναμώνεται το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική ύπαιθρο. Μάλιστα, πολλά από τα κτίρια ανεγέρθηκαν με δαπάνη των ίδιων των κατοίκων, όπως πιστοποιούν και οι σχετικές ενθυμικές πινακίδες, που βρίσκονται στους πρώην Αστυνομικούς Σταθμούς.

 Από τη στιγμή που ο εν λόγω σκοπός εξέλιπε, πιστεύουμε ότι τα κτίρια των πρώην Αστυνομικών Σταθμών αντί να μένουν εγκαταλειμμένα  ή να διατίθενται από την πολιτεία προς ενοικίαση ή και πώληση, θα πρέπει να επιστρέψουν στις τοπικές κοινωνίες και μέσω των Δήμων να προχωρήσει η αξιοποίησή τους για τη στέγαση δράσεων κοινωνικής μέριμνας, φροντίδας και αλληλεγγύης.

 Στον Δήμο Κιλελέρ έχουμε ζητήσει εδώ και πολύ καιρό από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και τη σημερινή Ε.ΤΑ.Δ. να μας παραχωρηθεί η κυριότητα των κτιρίων των πρώην Αστυνομικών Σταθμών Αγίων Αναργύρων, Αρμενίου, Πλατυκάμπου και Χάλκης, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία δράσεων κοινωνικών φορέων και παρεμβάσεων από τον Δήμο Κιλελέρ με κοινωφελή προσανατολισμό, όπως και πρωτοβουλιών για την τέχνη και τον πολιτισμό.

 Άλλωστε, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει, ήδη, με το κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Νίκαιας, το οποίο παραχωρήθηκε στον Δήμο Κιλελέρ από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία με πόρους του ΕΣΠΑ για τη διαμόρφωση του κτιρίου, προκειμένου να στεγάσει τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νίκαιας.

 Κύριε Υπουργέ

 Τα κτίρια των πρώην Αστυνομικών Σταθμών αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των τοπικών κοινωνιών και ως τέτοιο πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν από την ελληνική πολιτεία. Με την παραχώρησή τους στους Δήμους μπορεί να ανοίξει ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο μας με την ανάπτυξη πυρήνων στα χωριά μας, όπου θα φιλοξενούνται δράσεις για την ανακούφιση των ενδεών συμπολιτών μας, για τη δημιουργική απασχόληση της νεολαίας και των ηλικιωμένων μας, για να αποκτήσουν εκ νέου ζωή και χρησιμότητα για τους πολίτες ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass