ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Κατασκευάζεται η υδατοδεξαμενή στο Δαμασούλι

Δημοσίευση: 29 Απρ 2013 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:55
TYΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την κατασκευή της δεξαμενής και του δικτύου συστήματος υδροδότησης ποιμνιοστασίων του βοσκοτόπου Δαμασουλίου έως και τα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ελασσόνας από τη δημοτική αρχή Τυρνάβου και ειδικότερα της Αντιδημαρχία Έργων και Υποδομών.
Η προμελέτη συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου, με σκοπό την υδροδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων στα όρια του δημοτικού διαμερίσματος Δαμασίου, στην περιοχή του οικισμού Δαμασουλίου, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ συν ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή δεξαμενής από οπλισμένο σκυρόδεμα διαστάσεων 10.00 μ. Χ 10.00 μ., επιφανείας 100 τ.μ., ύψους από τον πυθμένα 2.00 μ. και όγκου 200 κ.μ. για τη συλλογή νερού από υπάρχουσα γεώτρηση (χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΠΕΠ Θεσσαλίας) που βρίσκεται σε χαμηλότερο υψομετρικό σημείο και η οποία ηλεκτροδοτήθηκε στις αρχές του 2011 με ανταποδοτικές δαπάνες από τη σημερινή δημοτική αρχή. Η τροφοδοσία της δεξαμενής θα γίνει με αγωγό.
Από εκεί θα υδροδοτηθούν οι γύρω σταυλικές εγκαταστάσεις με κατευθύνσεις προς τον οικισμό, προς τα υψώματα, προς την «Κάτω Μεριά».
Η επίβλεψη του έργου γίνεται από την υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου.
Ο αρχικός ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 147.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%.
Μιλώντας προ ημέρων στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος τόνισε: «Ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων της περιοχής του οικισμού Δαμασουλίου γίνεται πραγματικότητα, σε μια περιοχή του δήμου Τυρνάβου με έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα, με 10.000 αιγοπρόβατα. Μετά την ανόρυξη της γεώτρησης η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΠΕΠ Θεσσαλίας το συγκεκριμένο έργο της κατασκευής της δεξαμενής και του δικτύου συστήματος υδροδότησης ποιμνιοστασίων θα λύσει πολλά προβλήματα ύδρευσης των αιγοπροβάτων στην περιοχή».
Με την ολοκλήρωση του έργου δίνεται ανάσα για δεκάδες κτηνοτρόφους με πάνω από 10.000 αιγοπρόβατα και βοοειδή της ευρύτερης περιοχής του Δαμασίου και Δαμασουλίου.
Την εξέλιξη των έργων επέβλεψε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ευθύμιος Γεωργάκης, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου κ. Δημήτρης Γερακίνης και μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass